Новини

Луцькі базарники заблокували міську раду: реакція влади

Стало відомо, чи відреагувала луцька влада на мітинг тисячі підприємців та продавців Завокзального, Центрального ринків.

Про це повідомляє власкор інтернет-видання "Волинь24".

Нагадаємо, вранці, 25 вересня, тисячі підприємців та продавців ринків прийшли до приміщення міськради.

Тут присутні підприємці Завокзального, Центрального та Північного ринків. Перші відстоюють, аби ринок, на якому вони ведуть свою діяльність, не закрили. Другі ж хочуть зберегти свої робочі місця на діючому місці, а підприємці Північного ринку підтримують мітингуючих.

Підприємці та продавці принесли із собою декілька звукових колонок, з яких гучно лунає національно-патріотична музика. Більше того, перед входом до мерії створили такий собі "коридор ганьби": обранці громади заходять в міську раду під вигуки "Ганьба!" та гучні оплески.

Станом на 10:53 сесія Луцькради так і не почалася. У сесійній залі присутні лише 11 депутатів. Мітингарі розходитися не збираються.

Зазначимо, що в приміщенні міської ради порядок забезпечують представники департаменту муніципальної варти. Рух на вулиці Богдана Хмельницького регулює патрульна поліція.

Відомо, ініціативна група в особі секретаря Луцькради Григорія Пустовіта, радника Луцького міського голови Ігоря Поліщука, першого заступника Григорія Недопада, заступника Костянтина Петрочука, депутатів Олександра Козлюка, Тараса Шляхтича, Сергія Були, Павла Данильчука вели перемовини із підприємцями в кабінеті №105.

Об 11:00 перемовини закінчилися, депутати прийшли до сесійної зали.