Новини

Волинського митника судитимуть за завдані журналістці тілесні ушкодження

До суду скеровано обвинувальний акт щодо заступника начальника відділу митного оформлення одного з митних постів Волинської митниці Державної фіскальної служби, підозрюваного у завданні легких тілесних ушкоджень журналістці місцевої телерадіокомпанії. Про це повідомили в пресслужбі Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, знімальна група телеканалу «Аверс» завітала на застілля до митників, аби продовжити своє розслідування про нібито контрабанду бурштину, однак зіштовхнулася із застосуванням сили.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: День народження волинського митника: побиті журналісти і «невидимий» бурштин.

Досудове розслідування здійснювали слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові.

Досудовим розслідуванням встановлено, що працівник Волинської митниці ДФС на святкуванні дня народження колеги в ресторанно-готельному комплексі вступив у конфлікт із журналісткою місцевої телерадіокомпанії. Він відібрав у журналістки мобільний телефон із застосуванням сили, заподіявши при цьому легкі тілесні ушкодження.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Генеральна прокуратура України. Кваліфікація: умисне легке тілесне ушкодження (ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, митнику загрожує штраф у розмірі до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк до двохсот годин, або виправні роботи на строк до одного року.