Новини

Порошенко на Волині відповів критикам, які кажуть про піар на Томосі

Президент України Петро Порошенко, перебуваючи на Волині, відповів критикам, які кажуть, нібито отримання Православною церквою України Томосу про автокефалію – це лише піар.

«Томос – це не є піар, це дуже важливе політичне рішення», – сказав Порошенко на зустрічі з представниками влади, бізнесу і громадськості в Ківерцях 15 січня.

Він додав: «Тоді зарахуйте до піару безвіз. Тоді зарахуйте до піару нашу незалежність. Зарахуйте до піару Томос. Зарахуйте до піару Європейський Союз (угоду про Асоціацію з ЄС – ред.). Я вітаю такий піар».

«Якщо це піар, то чому Москва тоді ніяк заспокоїтися не може?» – поставив риторичне запитання Президент. Він нагадав, що про піар сьогодні постійно говорять російські телеканали і українські, які працюють на Росію.

«Але більше вони нас не обдурять. Ми нікому не дозволимо», – запевнив Президент України.

Петро Порошенко нагадав, що вдалося зробити Україні і українцям за останні чотири з половиною роки в умовах війни з Росією.

«Це ми з вами зупинили російську агресію в 14-15 роках, в тому числі уклавши Мінські угоди, і в тому числі нашими Збройними силами звільнивши дві третини окупованого Донбасу», – сказав Верховний головнокомандувач.

«Це ми з вами уникнули дефолту, на який всі вони розраховували, потираючи руки. Збираючись використати 3 мільярди доларів, як Путін віддав Януковичу, і він їх тут же вкрав. Лише ефективні дії української прокуратури дозволили арештувати півтора мільярда з них і повернути до бюджету. І зараз ми за рахунок цих півтора мільярда доларів будуємо українські Збройні сили, будуємо гуртожитки для українських військових, будуємо заводи з виробництва боєприпасів, будуємо сільську медицину. Оця кожна копійка зараз працює на українців», – розповів Петро Порошенко.

Президент зазначив, що через агресію Росії Україна втратила 20 відсотків промислового потенціалу. Але Україні вдалося відновити його, і в останні два роки триває економічне зростання.

«Вже більше двох років економічне зростання. Цього року (2018 – ред.) буде точно більше трьох (відсотків ВВП – зростання економіки – ред.). І це рекордне зростання за останні п’ять років», – наголосив Петро Порошенко.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко побував у вівторок, 15 січня, на Волині. Він взяв участь у молебні за Україну в луцькому Свято-Троїцькому кафедральному соборі, де усім показали наданий Православній церкві України Томос про автокефалію. Після цього гарант Конституції побував у студії «12 каналу», де дав інтерв’ю для програми «Актуально», зустрівся з працівниками інтернет-видання «Волинь24».

З Луцька глава держави поїхав у Ківерці, де в районному будинку культури зустрівся з представниками бізнесу і громадськості краю. Завершився візит зустріччю з представниками влади, бізнесу і громадськості у Рожищі.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Томос – це перемога України і поразка Росії», – Петро Порошенко на Волині

Фото Михайла Марківа з офіційного інтернет-представництва Президента України