Про що Порошенко і Філарет говорили в луцькому соборі

0
-1
Про що Порошенко і Філарет говорили в луцькому соборі
У Луцьку під час подячного молебню в Свято-Троїцькому соборі показали привезений із Стамбула Томос про автокефалію Православної церкви України, який підписали всі члени Синоду Вселенської патріархії.

Молебень відбувся в соборі у вівторок, 15 січня, за участю Президента України Петра Порошенка та патріарха Філарета.

«333 роки українська церква була під московським ярмом. Зараз це ярмо знято. Про це засвідчує цей історичний документ, який сьогодні перебуває в Луцьку. Перебуває для того, аби кожен міг підійти і зрадіти, що у нас нарешті є наша церква, яка визнається. Українці дуже довго боролися за це», - сказав Петро Порошенко.

Президент України подякував владиці Михаїлу за його мудре рішення, яке сприяло створенню церкви.

Виступ Петра Порошенка відбувся після промови патріарха Філарета.

«Сьогодні у нас особлива подяка Богу за те, що він привів нашу церкву до визнання автокефальною помісною церквою. Багато зусиль для отримання томосу доклав Петро Порошенко, і я це знаю не з чуток. Завдяки мудрості Президента ми вийшли з тупіка, в який не один раз заходили. Петро Олексійович своєю мудрістю і наполегливістю досяг свої мети, і ми дякуємо йому за такий подвиг», – заявив патріарх Філарет.

«Без української церкви не може бути української держави, а без української держави не може бути автокефальної церкви», – додав Філарет.

Після завершення літургії Томос зможуть оглянути всі бажаючі, які зібралися в Луцьку біля собору.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні