Новини

Відомі волинські письменники презентували свої романи на Форумі видавців

Волинські письменники Володимир Лис та Надія Гуменюк представили свої нові книжки "Стара холєра" і "Дожити до весни".

Презентація відбулась 22 вересня у Львівській обласній науковій бібліотеці в рамках 25-го Форумі видавців, повідомляє Gazeta.ua.

"Дорогою на Фестиваль української новели імені Коцюбинського у 2015 році я почув пісню "Гей-гоп Європа, баба хоче хлопа, а стара холера хоче кавалєра". Вирішив, що треба щось написати. Мені почало крутитись в голові, і навесні минулого року я придумав сюжет роману "Стара холера" і приступив до написання", - розповів Володимир Лис.

Тема роману про те, що жодна людина не може засуджувати іншу, для автора вона стала актуальною.

Роман написаний у вигляді щоденника.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Волинський письменник Володимир Лис розповів, чому не пише про війну

"Головний герой роману – Адам Тихіський, який все життя пас худобу. А таке прізвисько отримав, бо був дуже тихий. Але потім пристав до компанії хуліганів. Тоді вони захотіли його одружити, але не просто одружити, а з Євою, а Єва є в селі одна, і це перша красуня на селі. Тому роман описує їхню історію зближення. Трохи додав гумору, бо одружувались вони вже в старшому віці", - зазначив письменник.

Надія Гуменюк також презентувала свій новий роман - "Дожити до весни".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Луцький фотограф розповів про секс із моделями

"В книжці "Дожити до весни" я описала три захопливі історії про кохання і зраду, любов і ненависть, надію і випробування, що туго вплетені в суспільні реалії України. Це сюжет однієї жіночої долі, дуже непростої, непередбачуваної, сповненої таємниць, із карколомними поворотами. Лейтмотивом усього роману є сповідь червоної скрипки, що мандрувала з Парижа на Волинь і стала своєрідним свідком як історичних подій впродовж двох століть, так і особистих людських злетів та падінь", - розповіла Надія Гуменюк.