Новини

«Для нас не самоціль, щоб Юля була мером», – Садовий про вибори у Луцьку

Лідер «Самопомочі» Андрій Садовий вважає, що депутатка від його партії Юлія Вусенко була б гідним мером Луцька, проте стверджує, що вони готові розглядати й інших кандидатів. Важливо лише, щоб вибори у Луцьку таки відбулися.

Про це він заявив під час ТВ-чату на сторінці 12 каналу і видання «Волинь24» у фейсбуці.

«Для нас не є самоціль, що Юля має бути мером. Якщо буде гідне гроно людей, то ми готові обирати найкращого», – зазначив політик.

На думку Садового, Юлію Вусенко незаконно змістили з посади секретаря Луцькради.

«Юля насправді справилася перфектно. Тому що коли помер Романюк (екс-мер Микола Романюк, – ред.), вона гідно тримала керівництво міста в своїх руках. І потім маніпуляціями її змістили з посади. Незаконно, до речі. До сьогоднішнього дня рішення суду не є виконано. І це питання я піднімав… мав розмову з головою обласної державної адміністрації», – каже мер Львова.

«Закон має все-таки домінувати. Я переконаний, що Юля може бути дуже хорошим міським головою для Луцька. Але задача, щоб ці вибори були», – підсумував він.

Нагадаємо: після смерті Луцького міського голови Миколи Романюка на початку 2017 року виконувачем обов’язків міського голови стала тодішня секретарка Луцькради Юлія Вусенко. Проте незабаром нова більшість усунула її від посади.