Новини

Луцькі школярі без учнівського платитимуть 5 гривень у маршрутках

Школярі, у яких немає учнівського квитка, змушені будуть платити за проїзд у луцьких маршрутках замість двох п’ять гривень.

Про це повідомив директор департаменту економічної політики Луцької міської ради Олександр Озінович у програмі «Тема дня» на «Суспільному Волинь».

«Якщо в учня є учнівський квиток, він платить 2 гривні. Якщо немає – він повинен сплатити повну вартість проїзду, адже сьогодні немає жодної проблеми виготовити такий квиток у будь-якій школі, будь-якому навчальному закладі», - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку водій маршрутки взяв з дитини 5 гривень, бо вона не показала учнівський

Олександр Озінович пояснив, що на державному рівні пільга на проїзд для дітей не регламентується. З його слів, Кабмін вніс зміни щодо розрахунку вартості проїзду, виключивши норму, що вартість студентського/учнівського квитка має становити 25 % від повної вартості квитка.

Разом із тим українське законодавство дозволяє органу місцевого самоврядування забезпечувати пільговий проїзд учнів і студентів, передбачаючи на це відповідні видатки з місцевих бюджетів.

«Тобто на сьогодні виконавчий комітет міської ради ухвалив рішення, яким регламентує, що за умови наявності учнівського/студентського квитка діти до 18 років їздять за 2 гривні. Це своєрідна пільга, надана виконкомом», – сказав Олександр Озінович.

Нагадаємо, рішення про підвищення вартості проїзду в маршрутках виконавчий комітет Луцької міської ради ухвалив 16 травня. З 25 травня за проїзд у маршрутках необхідно заплатити 5 гривень. А для дітей віком від 6 до 18 років за наявності у них учнівського або студентського квитка, проїзд коштує 2 гривні.