Новини

Суд визнав, що водій «Аверсу» порушував правила

У п'ятницю, 8 червня, Луцький міськрайонний суд оголосив рішення у адміністративній справі про скасування постанови патрульного поліцейського Андрія Переходька.

Про це з посиланням на портал "Судова влада" повідомляє інтернет-видання "Перший".

Суд під головуванням судді Анатолія Пахолюка заслухав сторін у справі, дослідив відеодокази і покази свідків та за наслідками розгляду встановив правомірність дій інспектора патрульної поліції щодо притягнення водія ТРК "Аверс" Олександра Токаєва до адміністративної відповідальності.

Нагадуємо, увечері 20 квітня на вулиці Електроапаратній неподалік офісу телекомпанії патрульні поліцейські зупинили авто "Аверсу", в якого не працювала ліва фара в режимі ближнього світла. Документи поліцейським водій категорично відмовився пред’являти. Тому патрульні вирішили відвезти чоловіка у Луцьке міське відділення поліції. На водія склали адмінматеріали за частиною 1 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керував технічно несправним автомобілем) і за частиною 1 статті 126 цього ж кодексу (не пред’явив документи на вимогу працівника поліції).

Журналісти телеканалу приїхали у поліцію вигороджувати свого водія.
Вони звинуватили патрульну поліцейську у вживанні нецензурної лексики під час виконання службових обов’язків.

За результатами події вони змонтували сюжет, у якому «запікали» слова патрульної так, що може здатися, ніби сигналом приховали лайливе слово. Однак на відео з нагрудної камери чутно, що таких слів інспекторка не вживала, тобто в сюжеті цей звук накладений спеціально, аби дискредитувати правоохоронця.