Новини

Це дискримінація, - луцька депутатка про скандальну заяву чиновника

Депутат Анна Мовяк обурилася заявою керівника управління транспорту Луцької міської ради Віктора Кукішева, який сказав, що водій маршрутки має право не зупинятися мамам з візочками.

Анна Мовяк вважає, що це очевидна дискримінація, - про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

Начальник управління транспорту та зв'язку Луцькради Віктор Кукішев заявив, що водії луцьких маршруток мають право не везти матерів із дитячими візочками.

"Тобто виходить так: мами з візочками, сидіть краще вдома! А якщо хочете користуватися пасажирським транспортом - відрощуйте додаткові руки. Не уявляю, як маючи дитину до року, складати дитячий візок і одночасно тримати дитину", - йдеться у дописі.

Анна Мовяк зазначила, що вагітні жінки та люди з дитячими візочками відносяться до маломобільних груп населення.

Нагадаємо, вартість проїзду у маршрутних таксі Луцька підвищили з 4 до 5 гривень.

"У ПРАВИЛАХ надання послуг пасажирського автомобільного транспорту у п.6 чітко вказано, що транспорт, який використовується для перевезення пасажирів повинен бути обладнаний місцями для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення", - написала депутат.

Анна Мовяк додала, що її обурюють такі заяви посадовця, тому вона має намір піднімати питання про компетентність керівника управління та чи відповідає займаній посаді.