Новини

Рішення про придбання швейцарських тролейбусів – антинародне, - працівник «Богдану»

Працівники автозаводу «Богдан» обурені рішенням придбати вживані тролейбуси у Швейцарії.

Про це йшлося під час сесії міськради у середу, 28 березня.

Нагадаємо, у Луцьку працівники автозаводу «Богдан» протестують проти рішення міської влади купити вживані швейцарські тролейбуси.

Представник ініціативної групи заводу «Богдан», директор з виробництва Ярослав Гриців зазначив, що працівники підприємства хочуть бачити перспективу його розвитку.

«Ви приймаєте рішення про купівлю швейцарських тролейбусів. Ми готові показати вам всю інформацію щодо технології, якості, комплектації автобусів. Ми підприємство з великим історичним досвідом, нам нелегко, працює 700 чоловік», - розповів він.

Рішення про придбання швейцарських тролейбусів – антинародне, адже вітчизняного виробника не підтримують, натомість купують вживані «розвалюхи», наголосив Гриців.

Натомість депутати почали переходити на особистості і питати, на якому авто їздить працівник «Богдану».

«Дайте можливість нормально розвивати наше підприємство! Чому інші мери купують наші тролейбуси? Треба менше розпилювати кошти, а купувати якісну продукцію» - закликав Гриців.

Натомість секретар міськради Григорій Пустовіт назвав мітинг працівників «Богдану» політичною акцією.

Водночас радник міського голови Ігор Поліщук заявив, що наполягає на купівлі швейцарських тролейбусів.

«Я виступаю за те, щоб ми придбали ті тролейбуси з Європи, про які говорилося. Я не поливаю брудом. Я був на підприємстві. Кожному депутату було роздану фото з тим, що залишається після експлуатації одного тролейбуса, там все прогнило. Один новий тролейбус обійдеться у 9,6 мільйона гривень. Нема в нас таких грошей», - стверджує Ігор Поліщук.

За його словами, нині треба "по максимуму" купити тролейбусів.

Своєю чергою, депутат Алла Надточій наголосила, що не отримала жодної інформації про вживані тролейбуси, навіть про те, як їх будуть доставляти зі Швейцарії.