--> З USB-портами, WI-FI та кондиціонерами: Луцьк отримав ще 4 нових сучасних тролейбуси. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

З USB-портами, WI-FI та кондиціонерами: Луцьк отримав ще 4 нових сучасних тролейбуси. ФОТО

0
14
З USB-портами, WI-FI та кондиціонерами: Луцьк отримав ще 4 нових сучасних тролейбуси. ФОТО
На вулицях Луцька курсуватимуть ще чотири нові тролейбуси.

Транспортні засоби поповнили рухомий склад Луцького підприємства електротранспорту у вівторок, 16 лютого. Їх урочисто презентували на автоскладальному заводі "Богдан", який їх виготовив, пише Конкурент.

На презентації були присутні міський голова Ігор Поліщук, директор ЛПЕ Володимир Пуц та представники заводу. На початку вони під спалахи фотокамер підписали акти приймання-передачі тролейбусів від автозаводу у комунальну власність міста, а згодом поспілкувалися із журналістами.





У коментарі для ІА "Конкурент" міський голова наголосив, що ці чотири транспортні засоби у власність міста приймуть на черговій сесії Луцькради у середу, 24 лютого. А в четвер тролейбуси вже вийдуть на свої маршрути. За словами Ігоря Поліщука, за умовами співпраці із Європейським інвестиційним банком, у Луцьку до серпня повинні з'явитися ще 19 нових тролейбусів. Однак, автоскладальний завод випереджає графіки, а тому очікувати новий транспорт можна і раніше.

"В умовах тих обмежень, які введені Кабміном, це додаткова підмога мешканцям, які на зупинках громадського транспорту довго очікують тролейбуси. Рятуємо ситуацію додатковими новими тролейбусами, і просимо завод, щоб наше місто було у пріоритеті", – наголосив мер.



Нові тролейбуси оснащені комфортними м’якими сидіннями, валідаторами для безготівкової оплати проїзду, кондиціонерами салону та місця водія, USB портами для зарядки мобільних пристроїв, точками доступу WI-FI. Завдяки пандусам та низькій підлозі тролейбуси забезпечать легкий доступ людям похилого віку, людям з інвалідністю та пасажирам з дитячими візочками. Кажуть, що їх переваги можна буде сповна оцінити влітку, коли у спеку в транспорті працюватиме кондиціонер.



У міській раді кажуть, що для того, аби місто повністю перейшло на електротранспорт, необхідно мати принаймні сотню тролейбусів. Наразі Луцьк має близько 70. Однак, місто вже подало заявку на наступний проект із фінансування закупівлі транспорту. І з великою імовірністю, каже Ігор Поліщук, заявка буде підтримана, і в Луцьку з'явиться ще 30 нових тролейбусів.

"Якщо брати тролейбуси з автономним ходом, можна повністю перейти на електротранспорт. Крім того, ми в перспективі розглядаємо придбання електроавтобусів, які на ніч стають на зарядку, а потім можуть цілий день їздити. Ми зараз вивчаємо постачальників такої техніки та досвід. Але водночас, перевізника потрібно працювати над тим, щоб оновлювати рухомий склад. Бо ті "Богдани", що їздять зараз містом – серед них немає жодного, в якого пробіг був би менше мільйона кілометрів. Ці автомобілі давно вже вичерпали свій потенціал, і потребують заміни", – підсумував очільник міста.

До слова, тролейбуси місто отримало у рамках проекту, який міськрада реалізує спільно з Європейським інвестиційним банком. Восени місто вже отримало два тролейбуси, які 22 жовтня виїхали на вулиці. У січні на вулицях Луцька з'явилося ще чотири. Всього буде куплено 29 транспортних засобів. Вартість одного тролейбуса – близько п'яти мільйонів гривень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
14

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні