Новини

«Сучасні діти ламають лавки і б’ються», - 80-річна викладачка луцького політеху

Сучасні діти ламають лавки та б'ються, а в Радянському Союзі молодь брала приклад із героїв держави.

Таку думку висловила завідувач кафедри ТЕМС, доктор технічних наук, професор кафедри товарознавства та експертизи в митній справі Луцького НТУ Людмила Байдакова в інтерв'ю, опублікованому на сайті Луцького НТУ.

На питання, що б їй хотілось змінити у освітньому процесі, викладачка зауважила, що треба змінити в цілому виховання молодого покоління.

"Я пам’ятаю, як ми чекали новин на радіо, по телевізору, ми хотіли бути відважними, ми виховувалися у дусі любові, одержимості. Ми багато читали, брали приклад із героїв держави. Інформація була позитивною. По телевізору не показували бійок нашого керівництва в Радах, не обговорювалося скільки у кого мільйонів. Ми поважали владу. Нині я не бачу у молодому поколінні відважності. Діти без нагляду о 21.00-22.00 годині ламають лавки, паркани, дерева, відбуваються бійки – у них негативна енергія виходить ззовні", - зазначила Байдакова.

За її словами, потрібно змінювати покоління: з дитячого садка, зі школи прищеплювати любов до оточення, до своєї батьківщини.

"Потрібно виховувати нове покоління. Навчальний процес сам по собі не зміниться, потрібно шукати нові його форми, забезпечити студентів хорошою стипендією, щоб вони могли тільки навчатися і не працювати під час занять, або створити потоки вечірнього навчання (після роботи). Це питання потрібно вирішувати в межах держави", - сказала Байдакова.