Новини

Сотні лучан залишаться без роботи, - Яковлев про підвищення цін на рекламу

Представники рекламного бізнесу кажуть, що зростання тарифів на зовнішню рекламу призведе не до збільшення надходжень у міський бюджет, а навпаки, до суттєвого зменшення.

Про це стало відомо у середу, 21 березня, під час засідання міськвиконкому Луцької міської ради.

Нагадаємо, з 1 січня тариф за тимчасове користування місцями, де можна розмістити рекламу зріс на 77 %. Згідно рішення виконкому з 1 березня його підвищили ще на 49 %.

Екс-заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев каже, що вартість розміщення реклами є більшою, ніж у інших містах. Після подорожчання реклами замовники відмовляються від вже заключених договорів та подальшої співпраці з представниками рекламного бізнесу.

«Це рішення може призвести до припинення діяльності низки рекламних підприємств, декілька сотень людей просто залишаться без роботи», - каже Тарас Яковлев.

Крім того, екс заступник Луцького міського голови каже, що рішення про підвищення тарифів на розміщення зовнішньої реклами ухвалене в непрозорий спосіб, з порушенням регламенту виконавчого комітету Луцькради.

«Рішення було ухвалене без жодних попередніх консультацій із операторами ринку реклами, навіть без запрошення їх представників на засідання виконавчого комітету», - додає Тарас Яковлев.

Він додає, якщо це рішення ухвалили задля того, аби зменшити кількість бордів в місті, то це не зовсім гуманний і цивілізований метод.

«Я не заперечую, що у Луцьку можна було б зменшити кількість бордів. Якщо й треба це зробити, то варто переглянути Концепцію розміщення зовнішньої реклами в місті. Треба провести обговорення і прозоро запровадити. Це дозволить озвучити рівні правила гри для віх «гравців» на ринку», - каже екс-заступник Луцького міського голови.