Грип уже на Волині: медики радять відправляти школярів на карантин

0
5
Грип уже на Волині: медики радять відправляти школярів на карантин
Медики Волині радять відправити школярів на вимушені канікули у зв'язку із ростом захворюваності на ГРВІ та грип, хоч епідеміологічній поріг в області і не перевищений.

Про це йдеться у сюжеті 24 каналу.

У Рожищенському районі виявили два випадки грипу: у 2-річної дитини та 17-річної дівчини. Це вірус типу "В", який для України не новий. Він небезпечний ускладненнями, зокрема пневмонією. Тому інфекціоністи радять в області тимчасово зупинити навчання, аби вірус не поширювався.

"За останній тиждень у луцьких школах №4 і 5 кількість відсутніх дітей перевищує 20%, і ми будемо надавати пропозиції щодо тимчасового припинення навчання на певний період для того, щоби зменшити захворювання. Лікарі повинні слідкувати за грипом і проводити відповідний комплекс заходів", - повідомила
– виконувач обов'язків директора Волинського обласного лабораторного центру Наталія Янко.

А от у школах та училищах Житомира уже запровадили карантин через велику кількість хворих у місті. Вимушені канікули триватимуть щонайменше до 8 лютого.

З понеділка на вимушені канікули на тиждень відправили і школярів у Миколаєві.

А у Вінниці порожні школи уже третій день. Хоч кількість хворих на грип дітей була не критичною – місцева влада зробила випереджальний крок. Вимушені канікули у Вінниці триватимуть щонайменше до вівторка.

І у двох районах Закарпаття днями запровадили карантин. Кілька шкіл відправили дітей на вимушені канікули і на Дніпропетровщини. У столиці дітей відправила додому лише одна школа.

Грип в Україні ще не досяг критичної позначки - кажуть епідеміологи. І радять зміцнювати імунітет: якісною їжею, вітамінами і сном. Бо пік захворювання слід чекати наприкінці лютого – початку березня.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні