70 чи 28: скільки мільйонів треба на добудову 27 школи у Луцьку

0
3
70 чи 28: скільки мільйонів треба на добудову 27 школи у Луцьку
Навколо будівництва школи № 27 у 55-му мікрорайоні Луцька точаться баталії.

Луцька міська рада у 2018 році не поспішає виділяти гроші на добудову навчального закладу, який, за інформацією зі ЗМІ, готовий вже на понад 80 %.

У міськраді пояснюють, що очікують першого кроку від Києва, адже за будівництво об’єкта від самого початку відповідає місцева гілка виконавчої влади України – обласна держадміністрація.

Мовляв, якщо у державному бюджеті закладуть кошти на завершення будівництва, то й місто свою частку виділить.


УЛЬТИМАТУМ

Як заявив голова фракції «УКРОП» у міській раді та радник міського голови Ігор Поліщук у програмі «Слово депутата», датованої 4 січня 2018 року, на добудову школи потрібно ще близько 70 мільйонів гривень.

І якщо Луцьк зараз виділить 5 чи 10 мільйонів гривень, але фінансування з держбюджету не буде, то це нібито нічого не вирішить.

Проте управління капітального будівництва Волинської ОДА, яке є замовником будівництва школи у 55-мікрорайоні, наводить зовсім інші цифри.



У довідці, яку управління підготувало для видання «Волинь24», сказано, що станом на 4 січня для введення школи в експлуатацію необхідно значно меншу суму – 27,8 мільйона гривень. З них 15 мільйонів гривень на добудову і 10,3 мільйона гривень – на закупівлю обладнання.

Крім того, з інформації, поданої управлінням капітального будівництва, не зовсім зрозуміла ультимативна позиція міської ради щодо співфінансування за принципом «спочатку ви – потім ми».

Адже у попередні роки державний бюджет доволі активно долучався до фінансування будівництва. Як зауважили замовники, лише за 2016-2017 роки з держбюджету на 27 школу виділили понад 32 мільйони гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «БЮДЖЕТ ЛУЦЬКА-2018: 15 ГОСТРИХ КУТІВ»

Ще один момент: з кожним роком відбувається здорожчання об’єкта. Якщо 2015 року у кошторисі на будівництво заклали загальну ціну у розмірі 69,2 мільйона гривень, то в цінах на вересень 2017 року навчальний заклад коштує вже на 23,7 мільйона гривень більше (92,9 мільйона гривень).

НЕ ТІЛЬКИ НЕ ДАЮТЬ, А ЩЕ Й ЗАБИРАЮТЬ

Цікаво, що з боку міської ради це вже не перший фінансовий кульбіт, який стосується 27 школи.

У середині 2017 року влада міста вирішила з 20 мільйонів гривень, які планували дати на добудову школи, забрати 10 мільйонів і спрямувати їх на ремонт дороги. Потім цю суму обіцяли повернути з коштів від перевиконання. Проте так цього і не зробили.



Вектор міської ради в питанні фінансування 27 школи змінився після приходу до влади «проукропівської» більшості.

Адже раніше мерія спільно з державним бюджетом сумлінно виділяла кошти на будівництво: 2015 року – 1,7 мільйона гривень; 2016 року – 11,9 мільйона гривень.

Згідно з довідкою управління капітального будівництва, загалом за час будівельних робіт з державного, обласного і міського бюджету на школу № 27 виділили 57 мільйонів гривень.

Василь БІДУН (для «Волинь24»)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні