В поліції пояснили, чому не карали лучан за феєрверки

1
0
В поліції пояснили, чому не карали лучан за феєрверки
Поліція не карала лучан, які запускали салюти у новорічну ніч, тому що неможливо довести, хто саме це зробив.

Про це в коментарі «Волинь24» розповіла речниця луцьких патрульних Ольга Бузулук.

Зауважимо, у Луцьку ще з серпня 2014 року діє заборона на феєрверки аж до закінчення АТО. Таке рішення ухвалила сесія міської ради.
Втім, в ніч з 31 грудня на 1 січня Луцьк здригнувся від гучної канонади.

Читати також: «Ми вже виграли війну!?» - в інтернеті обурюються через «петардастів»

У Патрульній поліції Луцька розповіли, що протягом новорічної ночі вони отримали шість викликів про порушення режиму тиші. Втім, у всіх випадках після прибуття на місце виклику правоохоронці нікого не заставали.

«Так зване «порушення режиму тиші» – це порушення, передбачене Статтею 182 Кодекс України про адміністративні правопорушення (КУпАП): «Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях» Таке порушення тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від п'яти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян» - каже речник Патрульної поліції Луцька Ольга Бузулук.

Утім, каже вона, контроль за порушниками ускладнюється двома факторами. По-перше, важко довести причетність конкретної особи до порушення. Часто на місці виклику – як і було і цієї ночі – патрульні нікого не застають. А по-друге, не завжди використання, наприклад, петард, можта трактувати як порушення 182 статті КУпАП.

Зауважимо, вибухи феєрверків і петард завдають реальної шкоди здоров’ю учасників АТО, особливо тих, які свого часу отримували контузії.
Теги: новий рік
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Втім, у всіх випадках після прибуття на місце виклику правоохоронці нікого не заставали" Так вони їдуть годину на виклик)))
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні