Луцькі депутати хочуть дати землю скандальному екс-губернатору

5
4
Луцькі депутати хочуть дати землю скандальному екс-губернатору
Луцькі депутати хочуть поновити договір оренди землі, на якій знаходиться ринок «Привіз» скандальному екс-голові Волинської ОДА, очільнику Партії регіонів на Волині Олександрові Башкаленку.

Про це стало відомо 4 грудня під час сесії Луцької міської ради.

На другому пленарному засіданні голова земельної комісії, позафракційний депутат Євгеній Ткачук запропонував знову внести в порядок денний питання «Про поновлення договору оренди землі ТзОВ «ЕКОПРОД» для обслуговування ринку «Привіз» на м-ні Привокзальному, 1 (площею 0,2079 га)».

Зауважимо, це питання обранці громади вже розглядали під час першого пленарного засідання, яке відбулось 29 листопада. Тоді воно не набрало необхідну для ухвалення кількість голосів навіть після кількох повторних голосувань.

За словами багатьох депутатів, повторне внесення цього питання – порушення регламенту.

Зокрема, на цьому наголосив Микола Федік (ВО «Свобода»), який зауважив, що в мерії відбуваються незрозумілі речі.

«Не можна ставити питання, яке тричі було непідтримане депутатами. Вибачте, але ми впихуєм невпихуємеє, бо треба комусь догодити», - запевнив він.

Депутат Юлія Вусенко (Об’єднання «Самопоміч») також зазначила, що законодавство передбачає оприлюднення усіх проектів рішень, які виносять на сесію, на офіційному сайті за 21 день до її проведення.

У виняткових випадках комісія має право виносити на сесію нагальні питання, однак – це не той випадок.

А Павло Данильчук («Народний контроль») переконаний, що таким чином посадовці і депутати з укропівської більшості намагаються догодити колишньому губернатору Олександрові Башкаленку, який натомість допоміг їм у ТВК.

Нагадаємо, у Луцьку ініціативна група намагалась відкликати п’ятьох депутатів міської ради, які є членами нової більшості: позафракційних Євгенія Ткачука та Олександра Козлюка, членів фракції «Радикальної партії Олега Ляшка» Аркадія Соломатіна, Сергія Булу та Костянтина Петрочука. На заваді цьому стало рішення тервиборчкому, члени якого спершу саботували засідання, а тоді – проголосували за припинення процедури відкликання.

Серед членів ТВК, які зупинили відкликання, зокрема, були представники «Опозиційного блоку», який очолює Олександр Башкаленко.

Щодо ринку, то засновниками підприємства «Екопрод», яке є власником «Привозу», за даними держреєстру юридичних осіб, є екс-голова ОДА Олександр Башкаленко та його дружина Людмила Башкаленко.

Аби вирішити, що ж робити з цим питанням, депутати вирішили скликати земельну і регламентну комісію. Однак, регламентну провести так і не вдалось – не зібрався кворум.

Зауважимо, більшість депутатів також проголосували проти надання слова керівнику юридичного управління.

«Всі ми знаємо, що цей проект рішення стосується колишнього регіонала Олександра Башкаленка. Постає питання - за які місця він так тримає депутатів?» - наголосив Микола Федік.

Його підтримала депутат Алла Надточій. На що ініціатор внесення цього проекту на розгляд Євгеній Ткачук різко відреагував.
«Пані Алла, ви не в курятнику, а на сесії. Якщо хочете кудахтати, то йдіть в курятник!», - наголосив він.

Зрештою, 22 депутати з проукропівської більшості проголосували за внесення цього проекту рішення до порядку денного. Його розглянуть на сесії 4 грудня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Повна деградація Ткачука, як особистості. А колись був поважним чоловіком :(
Відповісти
А що той недобитий ригоанал на волі робить,чого того долб***ба ще не посадили...його місце на нарах!!!!!!
Відповісти
я б на місті фірми і не брав землю і не платив.і так іі нікому не дадуть бо на ній приватна власність
Відповісти
При бажанні можна бульдозер загнати, а потім заставити заплатити за роботу бульдозера. Забирай приватну власність і став де хочеш.
Відповісти
Пам'ятаємо і Данильчукові справи, і Гузьові. Пам'ятаємо всіх...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні