Міжнародна організація прокоментувала заяву Палиці про корупцію в Європі

5
-4
Міжнародна організація прокоментувала заяву Палиці про корупцію в Європі
Юридичний радник антикорупційної організації «Transparency International Україна» Максим Костецький прокоментував заяву голови Волинської облради Ігоря Палиці про те, що «Україні ще рости і рости до корупції в Європі та США».

Нагадаємо, таку заяву Палиця зробив під час чергового засідання обласної ради у четвер, 23 листопада.

«Я радий, що пан Палиця цікавиться антикорупційною реформою в Україні, але його слова не відповідають дійсності. Порівнювати рівень корупції в нас і в країнах Західної Європи та США, звичайно, неможливо», – розповідає Максим Костецький.

За його словами, найперше підтвердження цього – рівень економічного добробуту населення. Адже, як відомо, корупція є суттєвим гальмом економічного розвитку держави.

«Говорити про антикорупційну реформу як про нав’язування країнами із Заходу, не зовсім коректно. Справді, більшість органів, які створені в Україні в процесі антикорупційної реформи, фінансувалися за сприяння міжнародної допомоги. Але ця реформа потрібна в першу чергу Україні. Тому що система за останні 20 років настільки прогнила, що не була здатна сама реформуватися», – каже експерт.

До слова, Transparency International – одна із провідних міжнародних недержавних організацій, які борються з корупцією. Вона має близько 100 національних осередків та відома своїми антикорупційними дослідженнями, зокрема Індексом сприйняття корупції.

«Наша організація щороку публікує Індекс сприйняття корупції. У 2016 році Україна зайняла 131 місце в світі. І насправді нам треба не «рости» до рівня корупції в Європі, як запевнив пан Палиця, а падати і падати», – коментує представник організації.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Щодо корупції в ЕС :
У Польщі 10 колишніх директорів судів звинувачено в корупції
http://www.polradio.pl/5/38/Artykul/337213
Розмір фінансової вигоди, що отримували підозрювані, становив від 4 тис. злотих до 231,5 тис. злотих.
Відповісти
Може хоч трохи на ту палицю натиснуть,бо тут на місці на нього жодноіі управи немає!
Відповісти
Ігор Палиця - єдиний чиновник краю, що знає про корупцію в Європі більше ніж про соціально-економічну ситуацію на Волині. Слава Вожьдю!
Відповісти
Так він перший корупціонер. Як можна все життя ніде не працювавши, не маючи бізнесу отримати мільярдні статки? І це в доларах.
Відповісти
Щось він не те ляпнув. Зараз швейцарська поліція займеться впритул бізнес-проектами Коломойського. Перевірять слова Палиці про корупцію.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні