Луцькі депутати знову звільнили Вусенко з посади секретаря

6
1
Луцькі депутати знову звільнили Вусенко з посади секретаря
Луцькі депутати знову одночасно поновили Юлію Вусенко на посаді секретаря міської ради та звільнили її.

Про це стало відомо 2 листопада під час позачергової сесії Луцької міської ради.

Скликати сесію депутати вирішили, щоб виконати рішення Львівського адміністративного апеляційного суду від 4 липня та 26 вересня цього року про поновлення Юлії Вусенко на посаді секретаря.

Однак, обранці громади вирішили «схитрити». В одному проекті рішення вони передбачили поновлення Вусенко на посаді секретаря з 16 березня 2017 року (день її звільнення) та дострокове припинення повноважень, звільнення Вусенко з 2 листопада 2017 року.

Таке ж рішення нинішня більшість у міській раді уже приймала 6 липня.

Однак у вересні Львівський апеляційний суд постановив, що поновити Юлію Вусенко на посаді секретаря повинна не сесія міської ради, а голова міської ради, або той, хто виконує його обов'язки.

Депутат Павло Данильчук зауважив, що фракція "Народного контролю" не братиме участі у голосуванні за поновлення і звільнення Вусенко.

"Цю сесію безглуздо проводити, бо є рішення суду, який постановив - поновити Вусенко на посаді повинен секретар міської ради. Сьогодні ви плануєте прийняти заздалегідь неправомірне рішення", - наголосив обранець громади.

Депутат Микола Федік ("Свобода") додав, що цю сесію міської ради скликали з порушенням процедури, зокрема її порядок денний не був оприлюднений.

"У міській раді відбувається політичний беспредєл. Ми приймаємо завідомо незаконні рішення і системно порушуємо закон", - наголосив він.

Юлія Вусенко також зауважила, що це рішення ради не матиме жодного стосунку до виконання рішення суду.

«Це фарс і ви знову приймаєте неправомірне рішення, яке ніяк не вплине на рішення суду і не дасть Пустовіту уникнути кримінальної відповідальності за невиконання рішення суду», - наголосила депутат.

«Я говорила з обласним прокурором Максимом Киричуком і він підтвердив, що готовий вручити підозру про вчинення кримінального правопорушення Григорію Пустовіту, якщо виконавча служба звернеться до нього і повідомить про невиконання рішення суду», - додала вона.

Після цього фракції "Самопомочі", "Свободи" та "Народного контролю" покинули сесійну залу.

Зрештою, депутати провели таємне голосування за поновлення і звільнення Вусенко водночас. За цей проект рішення проголосувало 23 депутати (окрім цього, один бюлетень визнали недійсним через неправильно поставлену галочку), тобто більшість.

Нагадаємо, у березні цього року після смерті міського голови Миколи Романюка нова депутатська більшість звільнила Юлію Вусенко з посади секретаря міської ради з порушенням процедури. Згодом суди кількох інстанцій скасовували це рішення та зобов'язували посадовців мерії повернути Вусенко посаду секретаря.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ніхто не хоче спалити ту лайнораду нафіг?
Відповісти
Черговий цирк у міськраді.
Відповісти
Ото вчепились за своі місця....,смішно...
Відповісти
Напевно хотіли написати "вчепилась"! Бо всі інші залишаться і так на соїх місцях! Одна вона обіжена і обділена, що в черговий раз не допускають її до крісла, а чому бо не довіряють ні їй, ні її патронам! Вона як на посаду попала, в Романюка була домовленість з Садовим, щоб більше самопомічі було на посалах, а тут ДжекПот випав!
Можливо б вона вже давно відмовилась, щоб не бачити кучи лайна в свою сторону та в сторону своєї сімї, але ж амбіції інших людей ій цього не дозволяють, а вона сама по собі розмінна монета!
Відповісти
Була б порядною, достойно б пішла, а то вчепилась за ту посаду мертвою хваткою!
Відповісти
"Герої" безбрєдела у місті! Покажіть тих хероїв, щоб місто знало хто так "керуєє" і хто цей безлад утримує з тими голосуваннями! Не надоїло, а депутати?! Ганьба!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні