--> Філарет розпорядився виселити видавництво з приміщення Волинської єпархії | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Філарет розпорядився виселити видавництво з приміщення Волинської єпархії

18
-9
Філарет розпорядився виселити видавництво з приміщення Волинської єпархії
Керуючий Волинською єпархією УПЦ КП владика Михаїл запевнив: видавництво "Ініціал" виселять з приміщення монастиря Святого Василія Великого.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Волинь24".

Підприємство знаходилося у стінах приміщення єпархії за усною домовленістю. "Ініціал" не має документів, які б засвідчили законність перебування видавництва у цих стінах.

Патріарх Філарет розпорядився виселити "Ініціал", яким керує Віктор Федосюк. Репорт та резолюцію Філарета журналістам продемонстрував владика Михаїл.

"Хай подякує, що в момент, коли монастирю не було потрібно всіх цих територій, ми дали йому можливість займатися своєю працею. Якщо ми надаємо приміщення, то очікуємо, що він буде допомагати монастирю. Але якщо він монастирю не допомагає, то просимо його звільнити приміщення. Що тут незаконного? Не зі свого ж приміщення його просимо. Тому йому належить вийти звідти, а не писати гадості з цього приводу. 

Приміщення треба утримувати. Якщо восени минулого року ми не могли там включити газ і 15 сестер мерзнуло, то вони неправильні, а один бізнесмен - правильний? Бізнесмен! Церква займається благодійністю, допомагає неімущим. А тоді з чого ми маємо допомагати бізнесмену? Де це таке видано? Це він має помагати церкві. От коли він буде ніщий сидіти на паперті, отоді я йому допоможу. 

Ось рапорт і рішення Патріарха: виселити з приміщення. Тому він буде виселений. Якщо в нього совість ще лишилася, то добровільно. Якщо совісті в нього немає, він буде виселений примусово", - наголосив владика Михаїл.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: «Хочеш мати гарну машину, іди в храм». Розмова з владикою Михаїлом"


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
О,як міша розійшовся... Що вже договорився з "новими"???
Відповісти
Він все більш нагадує бандюка з 90-х
Відповісти
Приміщення ЦНАПу в Луцьку замаленьке, то, може, виселити попіків десь подалі -на аскетичні постори Полісся - щоб духовно зростати, а приміщення в сотні квадрат і в центрі Луцька - хай слугує для потреб міста?
Відповісти
Головне, що стільки про того баригу Михайла пишуть негативу, до речі правдиво, всерівно знаходиться 50-100 бабок, які облизують йому обпісяні руки.
Відповісти
з якимось мішею корови пасла і переплутала? Ініціалу раджу притримати язика, менше плебейського гонору. йдіть і майте науку.
Відповісти
Зинкевич бандюк и невіруючий, тіпа піп, він всіх за лохів має
Відповісти
Оголосити анафему і почати хрестовий похід проти орендарів відступників
Відповісти
квадратні мертри зараз всім потрібні... Аби тільки розібратись чиї , і кому віддати ? В мене таке враження що Ще чуть -чуть, і Державою буде крувати церква. ГА????
Відповісти
Я теж такої думки !
Відповісти
а чого бар не виселити і бібліотеку? як всіх то всіх!!!!
Відповісти
Стільки агресивних коментарів, що вмене склалось враження, що Михаїл у вас корову з хатою вкрав. Типові невдахи і зависники, інших слів просто нема, бо нормальна людина ніколи не буде поливати когось брудом
Відповісти
Попри жорстокий коментар - ви праві! Саме так почувається людина, яка все життя віддала на справу розбудови України та української церкви! Подонки, маю на увазі попів, скористалися вже готовими здобутками. Нікому не побажаю подібного! Вам в першу чергу!
Відповісти
Ви взагалі нормальні? У вас стільки ненависті що аж страшно з вами жити в одному місті.я корінна лучанка .Де тут взялось стільки бидла не можу зрозуміти?Ви не маєте ні совісті ні віри.віруючі люди таке не пишуть.а не ходите до церкви,не пишіть гадость.любите московських попів-любіть.але не забувайте де живете.Кожен відповість за себе.І Михаїл і ви всі.
Відповісти
Ви нормальна? Яку історію?
Відповісти
Ти не психіатр.ти його клієнт.стільки ненависті.
Відповісти
А в самого кішка тонка? Федосюк масштабу Філарета? Уважаю сміливість Федоса! Я завжди поважав його - і за перший жовто-блакитний прапор на міській раді і на замку. Він завжди був у перших рядах з прапором! І коли відвойовував у комуняків обком, тепер універ, і собор, де тепер розкошує барига Майкл со таваріщі попи. Память коротка Майкл? Федос завжди був за справедливість і не сцикун!
Да і братік атєц Анатолій в Тернополі чудить аналогічно. Кафешки, бари, літає на такому самому Крайслєрі як і Майкл. А може нагадати як Майкл збив людину на пішохідному переході і всі попи скидалися щоб його відкупити. Пару років пройшло, але свідки ще живі. Федосюк не святий, але Майкл то чорт в рясі! Я б на його місці вже збирав манатки, бо як його прихожанки взнають багато чого із житія монаха Майкла то самі бороду видеруть!
Відповісти
Віктор Євгенович завжди був прихожанином Київського Патріархату. І навіть мав іх-за цього проблеми в сім"ї. І взагалі він класний і патріотичной чувак. А київсбкий патріархат стає схожим на царство Гундяя. І ще одне довелося прогулятися біля монастиря, який вселився в приміщення бувашого музучилища, чи то пак тюрми. Слухайте, це мама караул. Така неповага до архіектури, до території до приміщення. Сходіть подивіться на ці вполовину закладені цеглою вікна. Це катастрофа, особливо з боку Стиру. Може спочатку привести до ладу те, що маєте?
Відповісти
Михаїл харю наїв на церковних харчах, любов до розкоші - дуб, золото, мрамор - чісто тобі манах і манашкі - служанки.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні