Танці на могилах, - у Луцьку підприємець-патріот розкритикував церковників

28
0
Танці на могилах, - у Луцьку підприємець-патріот розкритикував церковників
Поблизу Свято-Троїцького собору у Луцьку громада Київського патріархату зводить церковну крамничку. Раніше на цьому місці був
пам’ятник полеглим в період радянсько-польської війни 1920 року у місті Луцьку.

Фото на своїй сторіці в ФБ виклав підприємець-патріот, засновник поліграфічної фірми "Ініціал" Віктор Федосюк.

"На наших очах і за нашого мовчазного споглядання Тимофій Зінкевич, він же митрополит Михаїл, продовжує свої ганебні ТАНЦІ НА МОГИЛАХ. Тепер вже серія №2.
На вищенаведених історичних фото ви бачите Почесну варту біля військового поховання, а також саму могилу до руйнування першими совєтами. Так Поляків, під владою яких ми мріяли про свою Державу і проти якої боролись, з якою є різні спогади, і хороші, і погані... Спільно воювали сотню літ тому проти большевицької навали. У війську Речі Посполитої служили наші діди і прадіди, зокрема і один із моїх дідів.
Це військове поховання і згідно міжнародних конвенцій ми повинні його оберігати", йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, саме цю фірму нещодавно захоплювали послушники семінарії рейдерським способом.

Читайте також: Луцьке видавництво та єпархія УПЦ КП воюють за приміщення

Нагадаємо, що наразі точно не встановлено чи справді хтось був похований у цій могилі.

"...і якщо так, то чи були це тільки українські та польські вояки, які захищали Луцьк влітку 1920 року, а чи також і мирні жителі, розстріляні червоноармійцями, треба провести кропітку пошукову роботу, головним чином в польсь­ких архівах. Щоправда, наш видатний луцький краєзнавець і старожил міста Луцька Вальдемар П’ясецький повідомив мені, що на сторінках польських газет 1920-х – 1930-х років зустрічав згадки про дане поховання лише як про символічне. Встановлено було пам’ятний знак біля собору начебто тому, що саме тут було застрелено вояка, не знати, поляка чи українця, який тікав від червоноармійців у храм. Очевидно, він думав, що за стародавнім звичаєм його не посміють там убити… Хто знає, можливо, хоча б його останки все ж таки були поховані поблизу брами Свято-Троїцького собору. А може, дане поховання було й справді лише символічне", - пише сайт обласного краєзнавчого музею.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Редакція В24 майте совість і людську гідність, хватить "вославляти" РПЦ(УПЦ МП) і "мочити" УПЦ КП, ваші всі статейки просто "смердять" заказухою!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
якщо Михаїл вже геть берега пустився, то чого про нього не писать?
Відповісти
нащо мочити того, хто вс*ався по самі вуха?
Федосюка - не шкода.
Відповісти
Для ХХХ - всі вони одинакові.. а те що УПЦ КП більше нагліє це факт.Але стаття яка - поляки виявляється цяці і з ними боролись проти большевизма.. А перед тим і після того - до 1939р українці для поляків були бидлом і лайдаками. Чомусь не пишуть що у Лембергу, Станіславі, інших містечках на державних оботах, конторах, базарах та на перекупі були тільки поляки і жиди.Українці на полях горбатились. А тепер вони нам брати..
Відповісти
Мого діда вбили поляки просто за те що Українець. А бидлом ми були для них і залишились до тепер. І на їхніх полях мільйон рабів сьогодні повзає за меншу плату ніж поляку. Бо українці...
Відповісти
Нагліють московські попи.
Відповісти
1. Підйом патріотичних жирних задів тільки тоді вібувається коли їх інтереси зачіпають, правда Віктор?
2. Комплекс споруд монастиря та костелу бернардинів збудували католики. У 1793 році російські війська захопили комплекс з 1992 року Троїцький собор став українським які його поступово перетворили у торгово розважальний центр "У Михайла". Ви є свині а не священники які ганьблять Україну як би ви самі побудували такий комплекс то знали б для чого він, а ви як і ті москалі перетворили це у срач посеред міста!!!
Відповісти
Що ти мелеш,недоумку?
Відповісти
Вспомните, за сколько московский царь купил Киев у поляков )))
Відповісти
Цікаво, а чи розпинався би так Федосюк, якби Михаїл і далі терпів незаконне займання "Ініціалом" церковного приміщення? Раніше він щось не помічав "танці на могилах"..
Відповісти
Секта ФСБ МП зібралась писати гадості.
Відповісти
працівники УЦ КП не ганьбіть Україну у що ви перетворили арх. комплекс бернардинів в другий Там Там?
Вам що хліба не вистачає щоб поїсти перед молитвою? Зупиніться!!!!! Позамуровуйте зайві двері і ходіть через центральний вхід це ж культова споруда !!!!
Відповісти
То восхваляй тих, хто тебе , продажну сволоч гнобить. Зайдам Михаїлам побарабану де чиї могили, як живеться людям. Йому побільше набити бабла і вивезти його в рідний Лосятин Тернопільської області для брата, який там займається бізнесом. А ти , ххх (Ху-Ху-Ху) дальше облизуй йому руки і інші місця.
Відповісти
Гундяєвська правда.
Відповісти
Дурний піп тебе хрестив,москалику.
Відповісти
Таке примітивне самочинне будівництво в центрі міста є також наслідком сприяння правоохоронних органів. депутатів та виконавчих органів міської ради.Прикладом безвідповідальность е надання на останній сесії дозволу церкві на забудову зеленої зони на схилі навпроти гімназії №4.
Відповісти
Дуже правильно написали . Підтримую Вашу думку!!!
Відповісти
Вже ніхто не пам"ятає,чи був там пам"ятник,чи не було.Чи було там когось поховано взагалі.Видно цей Федосюк прихожанин церкви МП.
Відповісти
А можна і мені тут справити нужду по великом?
Відповісти
МП тут при чому, недоумкуваті?))
Відповісти
підприємець-патріот польського сліду на українській землі? Та це вже діагноз, другий левчук, тепер Віті вже можна і не стримуватись
Відповісти
бернардини як прийшли, так і пішли, польські любі друзі як прийшли, так і пішли, а національна Церква була, є і буде, як би лже-патріоти не бісились.
Відповісти
так, мавпи вигнали її з собору, але виявились безсилими та нікчемними)
Відповісти
спольщення і змоскальщення таки здорово пройшось по українському плебсу. Свинопаси і -уки-юки швидко підсіли на цю голку. Тисячолітніми могилами всіяна наша земля, і ми всі без мороки топчемось ними. Але ж могили є і політичним інструментом. Панютіна та інших російських генералів біля рос-по-бернардинів шкода? Путіна попросіть, він поможе
Відповісти
Йде зрощення УПЦ КП і УКРОПу
Відповісти
Никогда ещё не была такой забавной агония дегенератов, которым дали временно порулить чужой территорией и своими же руками дискрежитироват
И уничтожить свои бредовые бандеровские идеи. Рогули - въо по своим хлевам - заканчивайте курочить чужое имущество )))
Відповісти
перед тим як отримати дозвіл на будівництво береться дозвіл у відділі археології і якби там дійсно було кладовище, то ніхто не дав би доволу на будівництво. Просто хтось вирішив зігнати злість на священиках, так що рано чи пізно до них попадете...
Відповісти
Якби ви знали, як ті дозволи беруться. Беруть та й будують, а тим часом малюють проект, а тоді вже й по дозвіл ходять - дайте, не минайте, бо вже ж будівництво закінчую! Якщо ніхто не схаменеться і не почне писати чи то збирати збори й кричати, то так і проходить.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні