Зливи в каналізацію не контролюються жодним законом, – директор Луцькводоканалу

4
5
Зливи в каналізацію не контролюються жодним законом, – директор Луцькводоканалу
Якість зливових вод, які приймає міська каналізація, наразі не контролюється жодним нормативно-правовим актом.

Про це у коментарі виданню «Волинь24» розповів директор КП «Луцькводоканал» Іван Корчук.

«Норми зливів були передбачені Правилами прийому зливових вод, які наразі відмінені Кабміном. Зараз внесли зміни до Закону «Про житлово-комунальні послуги», де визначили, що такі правила повинні бути і доручили прийняти їх протягом місяця, проте станом на сьогоднішній день зливи не контролюються жодним нормативним актом», – розповів посадовець.

За його словами, такі правила повинні передбачити окремі норми для звичайної каналізації та зливової.

«Зрозуміло, якщо в приватних будинках вигрібні ями не чистилися два-три роки і накопичувалися відходи, вони однозначно перевищать допустимі норми. У той же час, не можна сказати, що ці відходи становлять якусь небезпеку», – запевнив Іван Корчук.

Нагадаємо, із березня у південній частині Луцька поширюються різі неприємні запахи. Основною причиною спершу назвали фільтраційні поля в селі Баїв. Проте після активних знешкоджуючих заходів на цих відстійниках, а також після виявлення запахів у віддалених мікрорайонах, зокрема – у 40-му мікрорайоні, міська влада визнала, що причина смороду – комплексна і остаточні причини досі не відомі.

Екологи підтвердили, що запах у Луцьку був би без роботи заводу із виготовлення біоетанолу (чиї відходи виробництва при контакті із фекаліями спровокуввали загострення ситуації).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
пане корчук , а чому смердить у Липлянах, особливо як "бобовози" викачують із своїх ємкостей в перший і найближчий до села відстійник нечистоти і чи повинні за технологією вони там "опорожнятися"???? Чи бобло, яке осідає у ваших кишенях від несанкційного зливу вам не смердить??? Де ж обіцяна модернізація очисних ? А може ви хочете нас знищити без зброї????
Відповісти
Типу Корчук виділяє кошти і сам за свої модернізує... ви б ще в самій карті побудувалися!!!
Відповісти
НЕ МИ ПОБУДУВАЛИ, А НАМ ПОБУДУВАЛИ, ЗА СТО МЕТРІВ ВІД СЕЛА ОЧИСНІ СПОРУДИ МІСТА ЛУЦЬКА СОРОК ШІСТЬ РОКІВ ТОМУ. СЕЛО ІСНУЄ БІЛЬШЕ ПЯТЬ СТОЛІТЬ, І МАЛО ШЛЯХ ДО МІСТА ЛУЦЬКА НА ЯКОМУ ЗАРАЗ ПОБУДОВАНІ ВАШІ СМЕРДЮЧІ КАРТИ
Відповісти
Мільйони відмити через фермерів за іл і за ненадані послуги фірмам -прокладкам то він знайшов , а на модернізацію - нема! Розумію працівників, які просиджують там по 12 годині палець в палець не стукнуть за зміну ( в т.ч. і кілька жителів Липлян і жидичина) і за вредні умови праці надбавки отримують і молоко, а хто заплатить тим жителям , що вони і в день і в ночі дихають тим вонючим повітрям, а особливо зараз, коли на день камази з асенізаторськими бочками зливають ту гадость в перший відстійник (карту,) що найближче до села???
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні