Сморід у Луцьку був би і без заводу, - екоінспекція

7
8
Сморід у Луцьку був би і без заводу, - екоінспекція
В Державній екологічній інспекції переконані, що основна причина смороду у Луцьку – злив нечистот з Вересневого на фільтраційні поля Гнідавського цукрового заводу.
Про це стало відомо 1 червня під час засідання екологічної комісії Волинської обласної ради.

Заступник начальника Державної екологічної інспекції у Волинській області Сергій Дудка зауважив, що відходи від виробництва Гнідавського цукрового та біоетанольного заводів не мають неприємних запахів, мовляв сморід з’являється лише тоді, коли вони поєднуються з фекаліями з мікрорайону Вересневе.

«Якби не було заводу, запахи все-одно були б. Необхідно відводити побутові стоки з Вересневого на очисні споруди», - наголошує еколог.

«Не буде побутових стоків, не буде запахів. Органи місцевого самоврядування повинні прокласти мережі», - додав Сергій Дудка.
Нагадаємо, 31 травня на сесії Луцької міської ради депутати виділили 300 тисяч гривень на добудову каналізації. Це дозволить фекалії з Вересневого зливати у міську каналізаційну мережу.

Роботи планують завершити за 3-4 місяці

Нагадаємо, що луцькі депутати проголосували за виділення 300 тисяч гривень на добудову каналізації, аби фекалії з мікрорайону Вересневе не зливали на фільтраційні поля цукрового заводу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Відчипіться вже від того заводу! Там он ще багато різних місць є і у самому Луцьку і біля міста де повно тієї різної гидоти, а то знайшли крайнього! Працювати краще треба і наказувати тих, хто нечистоти зливає, закопує у межах міста останки тварин... всіх карати як треба, тоді і будуть всі дихати свіжим повітрям!
Відповісти
забери його до себе
Відповісти
Влада хоче замилити очі Так каналізацію треба робити.
Но хімічне підприємство не повинно працювати . Чому Сергій Дудка не сказав що згідно Водного кодексу стічні води виробництва не повинні неочищеними викидатись в навколишнє середовище. Оце так інспекція. В місті екологічна катастрофа. А інспектор каже що завод не винен. Люди добрі, схаменіться. На поялх фільтрації куча стоків неочищених с заводу . Хімічне підприємство працює з порушенням скиду води, викидів в атмосферу, поводження з виробничими відходами. Хто досліджував що там у тій мелясі? Де екологи, де санстанція.
Відповісти
по-перше, відходи біоспиртового виробництва також смердять мелясою і не повинні викидатись на поля фільтрації, а по-друге , з жомової ями заводу також далеко не запах амброзії і по санітарних нормах жомова яма не повинна бути в житловому кварталі
Відповісти
Так взнайте, коли там побудували завод і жомову яму та житлові квартали.
І що таке санітарна зона.
Відповісти
Брехня! Вже скільки років туди зливались "нечистоти" з вересневого. Люди більше срати не стали. Ще напишіть не їсти хімію"мівіна" і т.д. смердить гнилими мясними відходами в перемішку. Скільки можна обманювати народ і відмивати на лайні кошти?!
Відповісти
При проектуванні заводу керівники підприємства не знали куди зливає нечистоти Вересневе ? Невже було важко передбачити що змішування нечистот може привести до екологічної катастрофи !!! 22 червня , вечір сморід. Випрасуваний одяг натягнув за день з повітря смороду, як його можна вдягати? Знову піде в пральну машину а сушитиметься коли зімнеться вітер... Сьогодні декілька раз проїжджали біля фільтраційних полів... це клоака....
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні