--> ТОП-10 луцьких депутатів з найбільшими прибутками | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

ТОП-10 луцьких депутатів з найбільшими прибутками

11
-1
ТОП-10 луцьких депутатів з найбільшими прибутками
Депутат місцевої ради – посада волонтерська, не оплачується. Аби подбати про добробут не лише луцької громади, а й себе та своєї родини, обранцям доводиться «крутитись».

І дехто справляється доволі непогано... Хтось прийшов у раду з бізнесу, для когось рада стала стимулом розгорнути власну справу, а комусь – просто пощастило на справну і заможну дружину/чоловіка…

Для кого із депутатів Луцької міської ради 2016 рік був найприбутковішим – у ретингу видання «Волинь24», складеному на основі інформації із електронних декларацій.


10. МИКОЛА ЯРУЧИК (позафракційний), 461 тис грн.
У підприємця Миколи Яручика торік було одне джерело доходу – підприємницька діяльність. Вона принесла депутатові 460 тис 645 грн.

Як відомо Микола Яручик більше 15 років займається підприємницькою діяльністю.

Такожвін є співвласникомТзОВ «Апельсин» (має 30%), щозаймєтьсяпродажем та обслуговуваннямкомп’ютерної та офісноїтехніки. Проте у 2016 року від фірми дивідендів не отримував.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ДЕКЛАРАЦІЮ МИКОЛИ ЯРУЧИКА


9. МИКОЛА ДЕНДІБЕРІН (УКРОП), 666 тис грн.
Микола Дендіберін зареєстрований підприємцем іще з 1994 року, його профіль – діяльність у сфері спорту. Підприємницька діяльність принесла депутатові небагато – лише 63 тис грн. за рік.

Крім того, обранець отримав 36,5 тис грн. пенсії та 2600 грн виплати до Дня перемоги.

Основний заробіток родини – бізнесова діяльність дружини Валентини Волинець, яка торік заробила трохи більше півмільйона: 519 тис грн.

Основне місце роботи жінки – ТОВ «Ассет Систем», яке належить іншому депутатові – Андрію Покровському. Із 2013 року вона керує цією фірмою, торік заробила 26 тис грн. на цій посаді.

До слова, з Андрієм Покровським Валентина Волинець має давні бізнесові стосунки: очолювала його ТОВ «Альфа К Луцьк», що тримало мережу гральних закладів «Альфа-казино».

Також до сімейного бюджету жінка додала 18 тис грн. своєї пенсії.


8. ВІКТОР ЯЩУК (Свобода), 1 млн грн
Депутат Віктор Ящук задекларував у 2016 році рівно один мільйон гривень прибутку. Джерело – заняття підприємницькою діяльністю.

Згідно із державним реєстром, підприємець розпочав свою справу у 2012 році і працює у сфері будівництва.

Бізнес депутата, схоже, працює стабільно, адже за 2015 рік депутат задекларував майже таку ж суму прибутку: 949 тис грн.


7. МИКОЛА ФЕДІК (Свобода), 1,059 млн грн
Ще один депутат-свободівець, голова фракції Микола Федік підприємницьку діяльність розпочав відносно недавно – наприкінці липня 2016 року.

За цей час депутат отримав 999 тисяч 908 грн прибутку.

Сфера діяльності, яка за п’ять місяців принесла обранцю майже мільйон гривень – послуги у сфері права (основне), а також – надання в оренду офісної техніки та комп’ютерів, офісних адміністративний послуг, вантажний автотранспорт тощо.

До слова, у 2015 році Микола Федік офіційно був безробітним і навіть отримав 19,2 тис грн. допомоги по безробіттю.

Крім того, сімейний бюджет поповнила зарплата дружини Юлії Федік, яка торік заробила 59 тис грн.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ДЕКЛАРАЦІЮ МИКОЛИ ФЕДІКА


6. ПЕТРО НЕСТЕРУК (Солідарність), 1,382 млн грн
Петро Нестерук є власником 70% фірми «Полісся-Трейд» (частка у статутному фонді – 2,8 млн грн), основний вид діяльності якої – оптова торгівля напоями.

Торік «Полісся-Трейд» принесло Петрові Нестеруку 258 тис грн дивідендів. Крім того, депутат заробив 995 тис грн від підприємницької діяльності.

Також задекларував два подарунки у негрошовій формі вартістю 22,5 та 4,5 тис грн від Нестерук Світлани Трохимівни.

Неля Нестерук у 2016 році отримала 88,9 тис грн заробітної плати, 358 грн банківських відсотків, 1,9 тис грн від надання майна в оренду та 10 тис грн допомоги при народженні дитини.

Таким чином, сукупний дохід родини Нестеруків у 2016 році становив 1,382 млн грн.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ДЕКЛАРАЦІЮ ПЕТРА НЕСТЕРУКА


5. СЕРГІЙ БУЛА (Радикальна партія), 1,429 млн грн
Сергій Була має частку в трьох фірмах – ТОВ «Інвест-сервіс» (33%, 1,485 млн грн), ПП «Укрбізнесінвест» (33,5%) та ВТП «Буратіно» (33%, 2,65 млн грн). також його дружина Ірина Стецюк має 66% у підприємстві «Західноукраїнська Бізнес Ліга» та є власницею ВБК «Звента» і «ЗахідБізнесІнвест».

Проте основний прибуток у 2016 родина отримала не від діяльності цих фірм, а від підприємницької діяльності Ірини Стецюк як фізичної особи-підприємця. А саме – 1,394 млн грн.

Згідно із державним реєстром, підприємцем жінка стала влітку 2015 року і її основна діяльність визначена як роздрібна торгівля газетами та канцелярськими товарами в спеціалізованих магазинах.

Сам Сергій Була торік заробив 17,8 тис грн на основному місці роботи – в ломбарді «Добробут» та працюючи за сумісництвом в «Буратіно» – ще 5,6 тис грн.

Крім того, Ірина Стецюк за сумісництвом заробила ще 11,8 тис грн.


4. МИКИТА РАБАН (УКРОП), 1,681 млн грн
Доходи сім’ї Рабанів у 2016 році становили 1,68 млн грн. Основна частина – 1,639 млн грн. – дохід від підприємницької діяльності Микити Рабана.

Крім того, Микита Рабан отримав заробітну плату за основним місцем роботи – 17,7 тис грн. Депутат є керівником ТОВ «Аспект права», а також до березня цього року – її співвласником разом із Ігорем Поліщуком. У березні, очевидно, готуючись до політичної кар’єри Поліщук продав свою частку Рабану.

Окрім того, відомо, що Микита Рабан є власником кав’ярні «Шарлотка», що на вул. Богдана Хмельницького у Луцьку. Обранець є сином багаторічного керівника історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Тараса Рабана.

Також дружина обранця Зоряна Рабан отримала 23,7 тис грн. соціальних виплат.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ДЕКЛАРАЦІЮ МИКИТИ РАБАНА


3. ЄВГЕНІЙ ТКАЧУК (позафракційний), 2,838 млн грн
Основний заробіток депутата Євгенія Ткачука – підприємницька діяльність, яка торік принесла 2 млн 58 тис грн. Іще 490 тис грн заробила дружина депутата від підприємницької діяльності.

Крім того, Євгеній Ткачук отримав 45,2 тис грн заробітної плати та 229 тис грн від продажу нерухомості. Дружина обранця отримувала допомогу при народженні дитини– 15,5 тис грн.

Як відомо, Євгеній Ткачук є власником ПП «Автоцентр Плюс», яке працює із 2007 року. Фірма надає послуги із ремонту та обслуговування транспортних засобів, і є досить популярною у Луцьку.


2. ВАЛЕРІЙ БОНДАРУК (Батьківщина), 5,283 млн грн
Валерій Бондарук є співвласником шести фірм, які займаються фармацевтичною діяльністю, а його дружина – сьомої компанії. Зокрема, ТОВ «Українсько-німецька лабораторія» (25%, 412 тис грн), ТОВ «Рівнеліки» (50%, 250 тис грн.), ТОВ «Західна фармацевтична компанія» (50%, 175 тис грн), ТОВ «Житомирліки» (50%, 173 тис грн), ТОВ «Рівне-медфарм» (50%, 31 тис грн), ТОВ «Інтел-фарм» (12%, 21,6 тис грн.), а дружина – ТОВ «Добробут-плюс-Ко» (50%, 105 тис грн).

На кількох підприємствах, співвласниками яких є Валерій Бондарук, він займає керівні посади. Основне місце роботи – ТОВ «Волиньфармпостач», ще на чотирьох фірмах – працює за сумісництвом.

Загалом торік отримав 272,6 тис грн. заробітної плати. Крім того, отримав 274,3 тис грн. доходу від надання майна в оренду та 351 тис грн. банківських відсотків.

Заробітна плата дружини за рік – 13,3 тис грн. Також отримала 12,7 тис грн. банківських відсотків і 4,359 млн грн. доходу від підприємницької діяльності.

Загалом у 2016 році родина Бондаруків отримала 5, 283 млн грн. доходу.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ДЕКЛАРАЦІЮ ВАЛЕРІЯ БОНДАРУКА


1. АНДРІЙ ПОКРОВСЬКИЙ (Солідарність), 17,61 млн грн
Найбагатший луцький депутат Андрій Покровський має різнопрофільний бізнес: будівельний – ТОВ «Сучасний дім плюс» та «Казкова оселя», розважальний – ТОВ «Розважальний центр «Промінь» та ТОВ «Проміньпарксервіс», комп’ютерний – ТОВ «Ассет Систем» , ТОВ «Ассет Груп», ТОВ «Віста +» та словацька фірма «Хеуст».

Також дружина має 70% Консалтингової компанії «Лісет». Крім того, відомо, що Покровський є власником ресторану «Колобок» у Княгининку та «DJ Ring Cafe» у Луцьку. Обранець фінансує кілька медіа-проектів: телепрограму «Протилежний погляд» та інтернет-видання «Конкурент».

Торік родина Андрія Покровського отримала понад 17 млн грн доходів.

Офіційно Андрій Покровський працює у фірмі своєї дружини – в Консалтинговій фірмі «Лісет». Тут він за рік заробив 99,4 тис грн.

Ще 758 тис грн. депутат заробив на підприємницькій діяльності.

Інші доходи: від надання майна в оренду – 112,5 тис грн., відчуження цінних паперів та корпоративних прав – 92,5 тис грн., страхові виплати – 56 тис грн., повернення коштів за гарантійну заміну запчастин – 29 тис грн., продаж рухомого майна – 2,6 млн грн., повернення фінансової допомоги – 3,116 млн грн., повернення коштів в результаті розірвання договорів купівлі-продажу – 488 тис грн.

Разом із дружиною торік продали нерухомості на 6,8 млн грн.

Від заняття підприємницькою діяльністю Ольга Мурзіна заробила 903 тис грн. Також отримала 2,5 млн грн. від продажу рухомого майна та 55,7 тис грн. від надання майна в оренду.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ДЕКЛАРАЦІЮ АНДРІЯ ПОКРОВСЬКОГО

Людмила ЯВОРСЬКА («Волинь24»)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якого чорта ці усі підприємці сидять у Міській раді?
Який маразм записувати усе на дружин. Очковтирання популістів, безпідставного бахвальства і фанфаронства пустодзвонів.
Відповісти
Десятка луцьких Бариг року.
Барига року - що ти зробив щоб тебе згадали в Луцьку через 10 років?
Відповісти
Андрій, ви живете в Рованцях.. одна прозьба скажіть саоїм псам, і самі так само, як їдете додом пізно, то їдьте помаліше, а то нечайно викину з другого поверхаиякусь металеву штучку, воно вам треба!????
Відповісти
Сергій Була працював в ломбарді і отримав там ЗА РІК 17,8 тис. грн.
Оце ж він і клоун!!!!

А Ткачук всьо діляночками приторговує... Але ж є на світі карма.
Відповісти
Була мені не чоловік, а співмешканець)))
Відповісти
Молодець Стецюк Іра! Співмешканка, а бізнес весь на ній)))) Але жаба давить багатьох.
Відповісти
Ну, "талант" не приховаєш)
Відповісти
Яке їхало - таке й здибало.
Відповісти
То ти з моїх податків на дітей допомогу отримуєш???
Відповісти
Да який там бізнес, боргова яма до кінця життя, сумно(((
Відповісти
Були уже такі розумні і багаті Еремеєв, Кривицький ... ...
Через місяць усі забули що вони жили на цьому світі.
Собака Бім ще живе, а блохи її і цих переживуть.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні