Сморід на сотні метрів: на Турійщині знайшли гори яєчних шкарлуп і гнилі з ветсанзаводу

6
4
Сморід на сотні метрів: на Турійщині знайшли гори яєчних шкарлуп і гнилі з ветсанзаводу
Вночі у Турійському районі вигрузили кілька вантажівок смердючих тваринних відходів. Місцеві підозрюють, що їх привезли з ковельського ветсанзаводу.

Заступник голови Турійської районної організації ВО «Свобода» Андрій Полячук розповів «Волинь24», що місцеві мешканці почали бити на сполох з вечора 27 квітня.

Повідомляли про спробу вивезти небезпечні відходи на їх територію мешканці села Задиби та Радовичі, що у Турійському районі.

Спершу жителі Задиб намагались перешкодити викиданню відходів поблизу їхнього села, однак на ранок невтішну картину побачили і вони, і мешканці Радович. Біля сіл з’явились гори гнилих відходів. Зокрема, у піщаному кар’єрі біля Радович серед непотребу можна виокремити яєчні шкарлупи. При цьому гниль встигли прикопати землею.

«Там смердить так, що мій колега стояв за 200 метрів і його мало не вирвало. Це гнилі відходи, які видно, що довгий час пролежали і ще можуть пролежати років 50, забруднюючи середовище. А з цього кар’єру люди пісок беруть на свої потреби!», - наголошує Андрій Полячук.

З його слів, місцеві вже викликали поліцію, збиралось керівництво районної ради, аби обговорити ситуацію. Також планується засідання сільських рад.

Люди хочуть, аби екологи перевірили це звалище і встановили, чи шкодить воно довкіллю.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
де гусь?
Відповісти
На столі в мене запечений.
Відповісти
не воняє?
Відповісти
Гунчику на поріг, хай падло саме травиться.
Відповісти
А це наслідки вашого мовчання типу Моя хата скраю...Ось тепер маєте те що маєте.Уявляєте як живеться ковельчанам де того смороду цілі гори лежить
Відповісти
Дві територіальні громади Сумщини отримали технічну допомогу від проекту DESPRO
http://despro.org.ua/news/news/?ELEMENT_ID=1811&clear_cache=Y
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні