--> УКРОПівський слід в біографіях: Кого призначили в новий виконком Луцька | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

УКРОПівський слід в біографіях: Кого призначили в новий виконком Луцька

10
-20
УКРОПівський слід в біографіях: Кого призначили в новий виконком Луцька
Слідом за депутатською більшістю УКРОП сформував лояльний виконком: із 14 членів щонайменше 9 – симпатики нової луцької влади.

Окрім в.о. мера Ігоря Поліщука та його нових заступників Григорія Недопада і Олександра Рачкова до виконкому Луцької міської ради потрапило ще троє лучан: громадський активіст Ігор Алєксєєв, голова правління «ОСББ по вул. Карпенка-Карого,9» Валерій Корпач та в.о. голови ГС «Спілка воїнів АТО Волині» Олександр Серватович.

У біографії кожного із нових членів виконкому – співпраця із організаціями та структурами, підконтрольними Ігорю Палиці.

Ігор Алексєєв, 44 роки, лучанин

Першими активними кроками Ігоря Алексєєва у громадському житті Луцька стала організація акції «Ні – кредитному рабству». Група чоловіків у 2010 році створила так звану групу реагування незаконним діям колекторів.

У 2010 році Ігор Алексєєв активно ''воював'' із свавіллям колекторів
У 2010 році Ігор Алексєєв активно ''воював'' із свавіллям колекторів



У політичній кар’єрі Алексєєва – участь у парламентських виборах 2006 року від Блоку «Пора-ПРП», у місцевих 2010 року – до Луцької міської ради та у парламентських в 2012 році від партії «УДАР».

Під час подій Революції гідності Ігор Алексєєв був одним із найактивніших спікерів Народних віче на Театральному майдані в Луцьку.



Тривалий час був членом Громадського формування «Варта порядку», проте на початку квітня цього року заявив про вихід, аргументуючи тим, що вже більше року не бере активної участі в роботі організації.

Прес-конференція з приводу відновлення роботи Варти порядку
Прес-конференція з приводу відновлення роботи Варти порядку

Ігор Алексєєв постійно ініціює підняття проблемних питань у Луцьку: приміром, влітку минулого року здійняв бучу навколо зрізання дерев на вул. Лесі Українки; брав активну участь у пікетуванні облдержадміністрації у результаті розгону на Сході бригади, яка блокувала торгівлю з окупованими територіями; звертав увагу на проблему непристосування громадських закладів і громадського транспорту для потреб людей з обмеженими можливостями тощо.

Ігор Алексєєв під час переговорів щодо реакції на розгін блокади торгівлі з окупованими територіями
Ігор Алексєєв під час переговорів щодо реакції на розгін блокади торгівлі з окупованими територіями


Валерій Корпач, 53 роки, лучанин

Кандидатуру Валерія Корпача пропонували ввести до складу виконкому ще у січні. Таку пропозицію висловили голови луцьких ОСББ. Тим не менше, депутати не підтримали рішення, аргументуючи тим, що у виконкомі вже є представник ОСББ – Роман Бондарук.

Валерій Корпач є головою ОСББ на вул. Карпенка-Карого, 9, а також – активістом «Народного контролю». Зокрема, балотувався від цієї політичної сили на місцевих виборах 2015 року.

Валерій Корпач балотувався у Луцькраду від Народного контролю
Валерій Корпач балотувався у Луцькраду від Народного контролю

Крім того, Корпач брав активну участь в роботі проекту «Сприяння розвитку ОСББ», який проводив благодійний фонд «Тільки разом». Як досвідчений керівник ОСББ, він проводив навчання для голів новостворених будинкових об’єднань.

Валерій Корпач допомагав фонду Тільки разом вчити голів ОСББ
Валерій Корпач допомагав фонду Тільки разом вчити голів ОСББ


Олександр Серватович, 40 років, лучанин

Лучанам Олександр Серватович відомий насамперед як начальник медичної служби 51-ої бригади. У жовтні 2014 року він взяв участь у зустрічі із президентом Порошенком, під час якої захищали честь волинських бійців, яких звинуватили у дезертирстві.

Участь у переговорах з президентом
Участь у переговорах з президентом



У довоєнний час Олександр Серватович працював у сфері медіа: спершу в студії звукозапису «Глорія», затим – директором радіокомпанії «Мікс» (трансляція на Волині «Люкс-ФМ», «Ретро-ФМ» та ін).

Неодноразово балотувався на місцевих виборах, зокрема, у 2006 році на парламентських виборах був у списку Громадянської партії «ПОРА» під №248.

Попри те, що Олександр Серватович не балотувався на чергових місцевих виборах від УКРОПу, своєї симпатії до цієї політичної сили не приховував. Зокрема, у публічному виступі заявляв про підтримку Олександра Товстенюка на виборах міського голови.



* * *

Також із складу виконкому вивели 12 членів: покійного мера Миколу Романюка, екс-заступників Сергія Григоренка, Тараса Яковлева, Юрія Моклицю, екс-секретаря ради Юлію Вусенко, керівника волинського осередку «Солідарності» Романа Романюка, члена цієї партії Сергія Романчука, представника «Народного контролю» Олега Бондарука, бійця АТО Сергія Денисенка, керівника ради голів ОСББ Луцька Романа Бондарука та заступника голови правління фонду «Тільки разом» Ореста Маховського.

Таким чином, новий виконком Луцької міської ради складається із 14 членів:

1. Поліщук Ігор Ігорович – в.о. Луцького міського голови
2. Недопад Григорій Вікторович – перший заступник Луцького міського голови
3. Вербич Юрій Григорович – заступник міського голови
4. Рачков Олександр Леонідович – заступник Луцького міського голови

5. Алексєєв Ігор Володимирович – громадський активіст
6. Киця Андрій Іларіонович – екс-заступник Луцького міського голови
7. Корпач Валерій Кузьмович – голова ОСББ, пенсіонер
8. Муковоз Ігор Володимирович – екс-начальник Луцького МВ УМВС України у Волинській області
9. Парфенюк Андрій Степанович – адвокат
10. Серватович Олександр Іванович – виконувач обов’язків голови ГС «Спілка воїнів АТО Волині»
11. Тиводар Олександр Олександрович – голова правління громадського формування з охорони громадського порядку «Варта порядку»
12. Чебелюк Ірина Іванівна – присяжний Луцького міськрайонного суду, засновник громадської організації «Європейське місто»
13. Шараєв Олександр Леонідович – генеральний директор ТОВ «Луцька картонно-паперова фабрика»
14. Щур Михайло Васильович – президент Волинського обласного благодійного фонду Олега Чернецького, член партії «Свобода»

Людмила ЯВОРСЬКА («Волинь24»)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-20

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Задали місто прихвосням Коломойского, тепер тримайтесь..... Називається боролися з олігархами....
Відповісти
Знаю всіх трьох, нормальні хлопці! Такі працювати будуть, а не красти на право - на ліво!
Відповісти
Скоро вибори, Поліщук програє вибори,тоді новий мер буде організувати новий виконком. Для чого ця двіжуха?
Відповісти
Що може доброго зробити для міста злісний кредитний боржник Алєксєєв ? прості люди не можуть забрати свої кровні депозити, тому що горе-бізнесмени не повертають кредити роками.
Відповісти
Такі як Алексеев все життя хочуть ні....я не робити
Відповісти
Ще покійного Романюка не один раз згадаєте. Хайно ці почнуть красти.
Відповісти
У виконком по ходу просунили своїх людей, а як же одного свободівця оставили? Чи вже з потрохами купили?
Відповісти
Свабода вже давно наша!
Відповісти
ОТЖЕ , тепер лучани заживуть по--новому ... при ТАКІЙ дрібноті !---- ТЬХУ .
Відповісти
Після Алексєєвих потрібно буде довго оговтуватись, ще той керівник. За стільки років вже мав бути хоча б якийсь трудовий стаж. А то діяльність у партіях, а де ті партії, їх керівники все вичавили і повтікали, мало того привели до влади у свій час ката-яника.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні