--> Луцькі депутати хочуть заборонити проводити сесії | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцькі депутати хочуть заборонити проводити сесії

3
-7
Луцькі депутати хочуть заборонити проводити сесії
Суд відмовив депутату Артему Запотоцьким, який незгідний із звільненням секретаря Луцькради Юлії Вусенко, у проханні заборонити проведення сесій.

Депутат Луцької міської ради Запотоцький подав позов до суду з проханням скасувати рішення про звільнення секретаря ради Юлії Вусенко.

Перед розглядом справи, обранець попросив у суду винести ухвалу про заборону проведення пленарних засідань Луцької міської ради при голосуванні будь-кого із депутатів на час вирішення конфлікту.

Клопотання розглянула у п'ятницю, 24 березня, суддя Луцького міськрайонного суду Валентина Кирилюк.

На початку засідання з'ясувалося, що представниця Запотоцького адвокат Оксана Комарницька оголосила нове клопотання. Від пояснень журналістам утрималася, проте як стало відомо від сторони відповідача, перше клопотання очевидно готувалося наспіх, і в ньому сплутали імена позивачів: на початку клопотання було підписане Запотоцьким, а в тексті - згадуються імена Алли Надточій та Юлії Вусенко. Крім того, спершу просили заборонити проводити сесії лише Пустовіту, а тепер - і решті депутатів.

Захисники знайшли й інші розбіжності: загалом у позові йдеться про скасування лише кількох пунктів рішення міськради - тих, якими депутати дозволили Пустовіту підписати рішення; а в клопотанні уже йдеться про скасування усього рішення.

"На сесії була присутня Вусенко, а отже, вона мала проводити сесію", - йдеться у позовній заяві. Оскільки оскаржуване рішення підписане депутатом Пустовітом - воно не є повноважним. Через ситуацію, яка сталася, депутати-позивачі вважають роботу сесії нелегітимною, а відтак не можуть брати участь в її роботі.

Представник Луцької міської ради Олександр Рачков проти такої позиції заперечив.

На його думку, права депутатів не було порушено, адже рішення про звільнення Вусенко прийняли більшістю голосів. Тож просить відмовити у клопотанні.

Григорій Пустовіт запевнив суд, що законодавство і регламент ради дозволяють депутату підписувати рішення, якщо рада йому це доручила.

"Я не можу зрозуміти, чим ущімлені права позивачів? Якби не я, а припустимо, та ж Вусенко мала підписати рішення - вона мала б це однаково зробити протягом п'яти днів. То чому рішення незаконне?" - поцікавився Пустовіт.

Зрештою, суд вирішив, що оцінку ситуації дадуть при основному розгляді справи, а передчасно задовольняти подібні прохання - немає сенсу.

Аналогічний позов до суду подала також депутат Алла Надточій.


Нагадаємо, аналогічний позов самої Юлії Вусенко суд розглядав 22 березня і відмовив у призупиненні роботи ради, не почувши достаньо аргументів.

Причиною судового спору стало прийняття більшістю депутатів рішення про дострокове припинення повноважень секретаря Юлією Вусенко. Сама Вусенко не згідна з таким рішенням: каже, що воно не має юридичної сили, адже підписане не секретарем (тобто - нею), а депутатом Григорієм Пустовітом, який головував на сесії під час прийняття цього рішення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бідненькі від корита відігнали...... Легітимні ви наші
Відповісти
Якраз до корита рвуться ТВОЇ "легітимні" полішуки-пустоцвіти-козюри-рабани-ткачуки!
Так вже нєвтєрпьож дорватись, що не могли почекати пару місяців.
Відповісти
Укропо-коломойці все місто хочуть на коритну дієту посадити.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні