Бурштин, шабля і польський герб: проректорка СНУ розкритикувала логотип області

1
19
Бурштин, шабля і польський герб: проректорка СНУ розкритикувала логотип області
Проректорка СНУ Анна Данильчук розкритикувала новий логотип Волині.

Про це вона написала у блозі на Волинь24.

СЕРЕД ЗАМКІВ ТА ПАЛАЦІВ – ЛУЦЬКИЙ ЗАМОК, ОЛИЦЬКИЙ ЗАМОК І …ЗАМОК ЛЮБАРТА

«Слово "унікальний" - не працює в такому контексті, не несе ніякої інформації, чим воно відрізняє Волинь від Франківщини чи Київщини?» - зазначила жінка.

І додала, що унікальним можна назвати Ватикан чи Австралію, а от Волинь – навряд чи, бо ж інші області так само унікальні.

Чималий «провал» Анна Данильчук знайшла і в презентації:

«Автор у презентації пише: «Замки та палаци Волині: Луцький Замок, Замок Любарта, Олицький Замок". Як таке може бути, що переможець лого для регіонального туризму не знає-не прочитав-не вивчив, що Луцький Замок і Замок Любарта - це одне і теж, а в Олиці - палац-резиденція?» - написала вона.

"АВТОР ПРОВІВ РИСОЧКУ І, НА ТОБІ, БАЧТЕ ТУТ КРИЛА"

І додала, що на лого є навіть бурштин та його поклади.

«Лого регіону - це ж не мапа, та й чому люди в тих крапочках мають бачити бурштин, а не скажімо, чорницю, якою теж славна Волинь? Ще, виявляється, можна на лого розгледіти орла із печаток польських часів. Але давайте чесно, це ж абсурд. Автор провів рисочку і, на тобі, бачте тут крила. З таким же успіхом там можна покпобачити міст Патона чи дитячі плавки. Сумнівним тут є і доречність ідеї польського орла на логотипі області незалежної України», - написала авторка.

Згадала вона і про козацьку шаблю:

«Я вже мовчу про повне нерозуміння того, що автор мав на увазі, підписуючи орнамент вишивки і як етнічні особливості? А як козацька шабля стала унікальною складовою нашої волинської унікальності? Ну, козаки тут бували, і битви Хмельницького, але ми точно не Запоріжжя, то вже їх унікальність».

І резюмувала:

«Навіщо області логотип? Щоб запамятовуватися і вирізнятися. Для чого нам таке лого? Щоб було? Тоді може краще лишити просто прапор Волині?».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
19

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не логотип, а "шопопало".
Вже краще прапор області.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні