У Луцьку – масштабні навчання для голів ОСББ

3
-1
У Луцьку – масштабні навчання для голів ОСББ
У Луцьку кілька місяців навчатимуть голів ОСББ, як керувати власними будинками, як зробити їх теплішими, економнішими та де взяти на це гроші.

Про це стало відомо 21 лютого під час прес-конференції у регіональному Центрі енергоефективності та енергозбереження.

Очільник Ради голів ОСББ Луцька Роман Бондарук розповів, що у регіональному Центрі енергоефективності та енергозбереження розпочинається впровадження унікального освітнього проекту для голів та членів волинських ОСББ.

«Дуже багато політиків зараз розхитують ситуацію з тарифами. Кажуть, що вони дуже високі і їх потрібно знижувати, але, на нашу думку, справа не в тарифах. Просто потрібно зменшувати споживання будь-якої енергії», - наголосив експерт.

Роман Бондарук каже, що в рамках цього проекту голів та членів ОСББ навчатимуть, що потрібно зробити вже сьогодні, щоб зменшити споживання енергоносіїв. До того ж – не чекаючи відповідних кроків з боку влади.

Голова правління Асоціації ОСББ «Лучани» Юлія Сабатюк також наголосила на тому, що впровадження енергоефективних заходів дозволяє одразу платити менше за тепло. Так, якщо мешканці неутеплених будинків заплатять за тепло у січні більше 42 гривень за квадратний метр, то жителі модернізованих будівель – майже втричі менше. Тож знати, як зробити свій будинок енергоефективним, життєво необхідно.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «ЛУЦЬК ЕНЕРГОЕФЕКТИВНИЙ: ЧОМУ ЖИТИ У ТЕПЛИХ БУДИНКАХ ДЕШЕВШЕ».

Експерт проекту «Енергоефективність в житловому секторі України» IFC у Волинській області Петро Лавринюк зауважив, що навчання голів ОСББ триватиме три місяці. Заняття відбуватимуться двічі на місяць в маленьких групах (по 5-10 людей) на базі луцького Центру енергоефективності та енергобереження, що на проспекті Перемоги, 12. Тут же можна записатись на навчання. Участь – безкоштовна.

Очільників ОСББ та ініціативних груп навчатимуть тому, що ж таке багатоквартирні будинки, кому вони належать і хто за них відповідає, плануванню роботи ОСББ, партнерству влади та ОСББ, зрештою впровадженню енергоефективних заходів, розкажуть, де взяти гроші на модернізацію.

Окрім цього, навчання матиме й практичну частину – відвідування будинків, де працюють успішні ОСББ.

«Зараз у Луцьку є п’ять повністю модернізованих будинків, а наша мета – щоб через п’ять років їх було більше тисячі», - резюмував Роман Бондарук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а обід буде,
Відповісти
...для початку ставимо індивідуальні лічильники тепла в кожну квартиру, а не будинковий і тоді кожен буде платити рівно стільки скільки використав! Але злодіям це не вигідно, адже як тоді красти. А смисл утеплення фасадів, якщо немає лічильників!? Утеплюй, не утеплюй, а платіжка прийде і плати по повній! Ще раз кажу, спочатку індивідуальні (!!!) лічильники, а потім утеплення. Чи їм аби бабло комусь (собі) за утеплення заплатити.
Відповісти
Після того, як у нашому будинку тимчасово, на щастя, взялася керувати пані Сабатюк, ми от тільки оговталися. Кілька місяців не могли навести лад з бухгалтерією. Гроші списувалися на речі, яких ніхто не купував, платежі перераховувалися невчасно, а іноді взагалі вона про це забувала. Ці та інші факти ми вже з'ясували при описі майна, ну і багато інших "нюансів" про яких на таких навчаннях не розповідають. Можна навіть не ходити на такі збіговиська, а просто зрозуміти - успішним ОСББ буде тоді, коли його управлінням займаються самі ж мешканці, а не наймана тітка. Інфлрмацію треба брати у тих, в кого є позитивний досвід, але втілювати іі власними зусиллями.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні