«То давайте вже й Новий рік скасуємо!» – волинянка обурена наміром відмінити свято 8 березня

13
0
«То давайте вже й Новий рік скасуємо!» – волинянка обурена наміром відмінити свято 8 березня
Пропозицію скасувати 8 березня як святковий і вихідний день волинська гендерна експертка Марія Дмитрієва (на фото) назвала «нелогічним і несправедливим щодо жінок».

«Чи не єдиний день на рік, коли можновладці і суспільство вголос говорять про внесок жінок в існування держави, в її економіку, культуру, науку, не кажучи про величезні обсяги неоплачуваної хатньої праці, пропонується прибрати і як вихідний, і як державне свято», – цитує жінку видання «Конкурент».

«У поєднанні із запропонованим Днем сім'ї і Днем Шевченка при відсутності Дня Лесі Українки це все виглядає дуже сумнівно» – додає вона.

«Новий рік як свято на наших теренах теж запровадила радянська влада, але його чомусь скасовувати нікому не спало на думку» – обурюється експертка.

«Ту саму УПА, яку радянська влада демонізувала, Інститут прагне реабілітувати у сприйнятті суспільства Але чому не 8 Березня? Цей день жінки відзначали задовго до того, як більшовики захопили владу», - вважає Марія Дмитрієва.

«З якого боку не дивись, це нелогічно і несправедливо щодо жінок, про яких Інститут взагалі дуже рідко говорить і пише» – резюмує вона.

Нагадаємо, що представниця Українського інституту національної пам’яті на Волині, історик і журналіст Леся Бондарук пояснила запропоновані зміни потребою замінити свята з радянського минулого святами, заснованими на базі українських національних традицій та власної історії.


Довідка

Український інститут національної пам'яті пропонує впорядкувати календар державних свят і пам'ятних днів.

Законопроект "Про державні й інші свята, пам'ятні дати і скорботні дні" був розроблений ще у червні 2016 року. Нещодавно його представили для громадського обговорення.

Серед основних змін, які пропонує УІНП:

- відмовитися від перенесення на понеділок святкового дня, якщо він припадає на суботу чи неділю, виняток становитимуть Різдво та Великдень;

- замість вихідного дня 8 березня хочуть встановити державне свято і вихідний Шевченківський день (9 березня);

- замість 1-2 травня – запровадити у другу п'ятницю вересня День сім'ї як вихідний день;

- вихідний день 9 травня – День перемоги на нацизмом у Другій світовій війні (це свято залишається державним) перемістити на 8 травня – День пам'яті та примирення тощо
.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хай будуть ті дні святковими, але не вихідними. Так само, як День Святого Валентина.
Відповісти
Валентина - своє, рідне свято?! :))) Все чуже, непотрібне переймають, те що роками батьки, діди... святкували - нищать! Молодці, що ще казати про таких... :(
Відповісти
А 8 березня - день німецької курви-то твоє,рідне? Дєдиваівалі,путінввєдівайска,недоумки,курва!
Відповісти
Через таких "Насть" в Україні таке робиться!!! :(
Відповісти
1-2 травня - скоріш день садівника-городника - дайте людям вихідний, нехай з родиною насолоджуються весною на дачах.......
Відповісти
в УІНП імені Альцгеймера агонія.
Відповісти
Ще почекаємо, що скаже гендерниця Богдана Стельмах. Зараз викрутить, що принижують жінок.
Відповісти
Справжніх жінок шанують завжди і квіти регулярно дарують, а не черговий віник раз на рік.
Відповісти
До речі, НР це також суто комуняцьке свято.Першого січня все одно вихідний потрібен.Але головне і основне свято це Різдво.
Відповісти
8березня це тільки розтрати на подарунки вчителям! Скільки можна! Жінки, вам що квіти дарують тільки на 8 березня? Мені вас шкода!
Відповісти
8 березня - МІЖНАРОДНИЙ жіночий день. Його не треба відміняти
А... я зрозумів. Рашка просто святкує це свято. А ще вони разом з нами святкують Новий рік, Різдво, Пасху. Думаю ці свята теж треба відмінити. (в лапках)
Відповісти
Я так думаю, ця пані неодружена жінка, бо як пояснити цих усіх жоморощених експертів?
Відповісти
Нах кому треба той шевченківський день?! Всі такі читаки? Хай собі буде те 8 березня. День захисника чоловіки святкують? Святкують. Так хай і жінки тішаться. Мінусуйте комент.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні