Справу Мігаса хотіли розглядати за скороченим сценарієм, рідні проти

3
-8
 Справу Мігаса хотіли розглядати за скороченим сценарієм, рідні проти
Справу Володимира Мігаса, який п’яним збив 16-річного юнака на переході у Луцьку, просили розглянути за скороченою системою.

Про це стало відомо 9 лютого під час засідання у Луцькому міськрайонному суді.

Прокурор Олександр Кравчук нагадав, що Володимиру Мігасу інкримінують злочин, передбачений частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил дорожнього руху, які заподіяли тяжкі тілесні ушкодження).

Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Серед пом’якшуючих обставин – каяття Мігаса та сприяння слідству, натомість серед обтяжуючих – те, що він скоїв злочин напідпитку щодо неповнолітнього, якого до того ж залишив у небезпеці.

Прокурор зауважив, що зважаючи на визнання обвинувачуваним своєї провини, недоцільно вивчати усі докази. Відтак, він попросив розглядати справу за скороченою системою.

Це твердження підтримав й Володимир Мігас. Натомість батько потерпілого Влада Андрушківа Володимир та інший його представник Олександр Стасюк виступили категорично проти цього та попросили розглядати справу в повному обсязі.

Врешті, суддя Михайло Квятковський вирішив розглядати справу, досліджуючи усі докази та обставини.

У цьому судовому засіданні свої пояснення дав винуватець аварії Володимир Мігас. Останній, зокрема розповів, що того дня не пив, їхав зі швидкістю 60 кілометрів на годину, а пішоходів помітив запізно. Також він запевнив, що постійно допомагає батькам Влада Андрушківа з лікуванням, пропонував їм відшкодувати й моральну шкоду, але ті відмовились.

Нагадаємо, 8 грудня Володимир Мігас просто на пішохідному переході на вулиці Дубнівській у Луцьку на великій швидкості збив юнака. З місця події він намагався втекти. Свідки ДТП застали її винуватця в машині зі спущеними штанами та супутницею. Навіть через дві години після аварії в його крові виявили 3,05 проміле алкоголю.

Опісля суддя оголосив перерву і призначив наступне засідання на 20 лютого.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Позиція адвоката потерпілого зрозуміла: чим довше розглядається кримінальне провадження, тим більше гонорару йому заплатять. Хтось би взяв потерпілому і пояснив, що повне визнанння винуватості обвинуваченим Мігасем своєї вини давало можливість розглянути справу у першому засіданні. При цьому, всі обставини, які зазначені в обвинувальному акті, були б автоматично встановленими вироком суду, при цьому, Мігас був би позбавлений можливості їх оспорити в апеляційному порядку, оскільки сам погодився на "скорочений" розгляд справи, при якому інші докази не досліджувалися б. Слід зауважити, що такий порядок розгляду справи не зобов"язує суд робити якісь поступки у мірі призначення покарання відносно Мігаса. Результат: справа затягнеться, батьки потерпілого, під час дослідження доказів, знову по новому будуть переживати цю трагедію, адвокат потерпілого бабло заробить.
Відповісти
Дай Боже Владиславу одужання, йому щиро співчувають усі мої знайомі. Батькам Владика бажаю терпіння величезного. Важко, але тримайтеся. З молитвою усіх нас за Влада все має налагодитись. Скільки вже часу пройшло. А ще ми всі надіємось на справедливе покарання п'яній тварюці...кинув дитя напризволяще і поїхало...чмо.
Відповісти
Я згідний на скорочену систему,але,щоб ця система спрацювала не від 3 до 8років,а на 12-14років з правом заборони керування автомобілем_довічно!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні