Культивування образу Бандери є правильним і своєчасним, - Володимир Бондар

2
-4
Культивування образу Бандери є правильним і своєчасним, - Володимир Бондар
На сесії Луцької міської ради не підтримали інціативу щодо виділення коштів на встановлення пам'ятника Степану Бандері.

Стосовно цього питання розгорілася гостра дискусія. Свою думку щодо проблеми висловив і Володимир Бондар, депутат Волинської обласної ради, заступник голови Держлісагентства.

Нагадаємо, луцькі депутати врешті вирішили не виділяти на пам'ятник заплановані 350 тисяч гривень.

Свою позицію Володимир Бондар окреслив у коментарі у Фейсбуці.

"Ми не прийшли до ліберально-демократичного суспільства як решта цивілізованого людства. В них настає вже інший етап розитку і ми в тій чи іншій формі їх наздоганяємо. Але наші люди ще мислять категоріями символів, вибирають не процеси а персоналії, не ідеології і навіть не концепції, а їх символічне вираження. В цьому сенсі на даному етапі культивування образу С.Бандери, як символа боротьби за утвердження ідеології державності, патріотизму, самопожертви є правильним і своєчасним. В іншому разі культ лібералізму і мультикультуралізму неодмінно приведуть до не тільки державної, але й національної ідентичності", - зазначив обранець громади.

Бондар переконаний, що місце розміщення пам'ятника має значення, але на даному етапі, "критично важливішими є час і ідейно-пропагандистський супровід самого процесу".


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
28 ноября, 2016 Львівський історик Ярослав Грицак: “Декомунізація в Україні є нечесною. Ми засуджуємо радянський тоталітарний режим, але нічого не говоримо про націоналізм, який теж був тоталітарною ідеологією. Українські націоналісти мали причетність до геноциду проти єврейського та польського населення в роки Другої світової війни. І про це не треба забувати” https://tribuna.pl.ua/news/ne-bandera-ne-mazepa-yaroslav-gritsak-rozpoviv-hto-ob-yednuye-ukrayintsiv/; http://zik.ua/news/2016/12/01/yaroslav_grytsak_nazvav_imena_yaki_obiednuyut_ukraintsiv_tse_ne_bandera_1001439 «Ми повинні заявити, що багато хто з (ОУН) і (УПА) були вбивцями євреїв», - заявив порталу IzRus екс-голова правління «Яд Вашем» Іцхак Арад, який бився всю війну з нацистами і колабораціоністами в лісах Литви і Белоруссіі.- «організація українських націоналістів поширювала антисемітизм в своїй пропаганді. Її лідери заявляли, що в їх Україні не буде місця москалям, полякам і жидам ». Арад додав, що в рядах УПА, сформованої в 1943 році на базі воєнізованих підрозділів ОУН Бандери, складалися колишні українські поліцаї - учасники геноциду євреїв. Він нагадав, що навесні 1943-го ці працювали на німців поліцаї залишили свої пости і пішли в ліси за призовом ОУН. «УПА вбивала і єврейських утікачів з гетто, особливо на Волині». «Интересно также свидетельство Зыбачинской о том, что зимой 1942 года немцы активно прозводят аресты мельниковцев, в том числе людей, близких к Войновскому, за то,что они грабили имущество убитых евреев, вырывали золотые зубы у расстрелянных жертв Холокоста и переплаляли их.» (Хадашот, №1, 2017)
От рук УПА ... погибло до 100 тыс. человек, из которых 80-90% - это
мирное население.... (Хадашот, №7, 2015)
Відповісти
це САВЕТСЬКА ПРАПАГАНДА..
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні