--> У луцькій мерії черговий конфлікт через пам’ятник Бандері – грошей не дали | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У луцькій мерії черговий конфлікт через пам’ятник Бандері – грошей не дали

6
1
У луцькій мерії черговий конфлікт через пам’ятник Бандері – грошей не дали
Луцькі депутати вкотре сперечались про встановлення пам’ятника Степану Бандері біля РАЦСу і врешті вирішили не виділяти на нього заплановані 350 тисяч гривень.

Про це стало відомо 12 січня під час сесії Луцької міської ради.

Під час обговорення проекту міського бюджету на 2017 рік начальник департаменту бюджету та фінансів Лілія Єлова розповіла про виділення 350 тисяч гривень на встановлення пам’ятника Степану Бандері.

Нагадаємо, загалом на споруду потрібно 3,5 мільйони гривень.
Ця пропозиція очікувано викликала хвилю обурення в сесійній залі.

Так, депутат Ігор Поліщук зауважив, що фракція «УКРОПу» не голосуватимемо за цю пропозицію, мовляв досі спірними залишаються питання місця встановлення пам’ятника, його вартості.

Обранець громади запропонував повести громадські слухання, на яких вкотре обговорити встановлення пам’ятника лідеру націоналістичного руху.

Микола Собуцький також поцікавився, куди поділись кошти, виділені на пам’ятник у 2014 та 2016 році, а також пожертви громадян.

У відповідь свободівець Микола Федік емоційно зазначив, що за вісім років «ніхто палець об палець не стукнув», тому виділені з бюджету кошти повертались до міського бюджету, а за пожертви було встановлено постамент, також частина коштів залишається на рахунку.

«200 тисяч вже перерахували підрядникові, виготовляється гіпсова скульптура в натуральну величину. Давайте не смішити інші міста, і завершувати те, що розпочали давно», - додав депутат.

Олександр Кравченко натомість порадив не робити з Бандери другого Леніна і «вшановувати велику людину тихо».

«Хай це буде пам’ятник на зразок Скрябіна. Я би сів на лавочку, поряд з Бандерою, який стоїть біля прокуратури і дивився, як там працюють», - зауважив обранець громади.

Зрештою, депутати не проголосували за виділення коштів на спорудження пам’ятник.

Насамкінець міський голова Микола Романюк запропонував провести ще одні громадські слухання і повернутись до розгляду цього питання через місяць.

Нагадаємо, на місці Палацу урочистих подій варто облаштувати музей української історії, а шлюби можна укладати в будь-якій іншій установі, наприклад в управлінні юстиції - пропонували луцькі громадські діячі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це була просто перевірка на вшивість лучан і депутатів.
Хлопці а за що ви там воюєте і гинете? Так і вас викинуть на смітник історії як і усіх що боролися за Україну. Не ви перші
Відповісти
От з тебе вшивого і почнуть!
Відповісти
дерибан землі ось головне в депутатів
Відповісти
Який конфлікт? Не прийняли і не прийняли - де конфлікт???
Відповісти
Ідолопоклонство по-перше,а по-друге ,це нагадує ситуацією з облаштуванням фонтану на Театральному майдані .Гроші роками виділяються і спонсори залучаються ,але все пропадає , як в чорну діру....
Відповісти
Для чого робити нового ідола? Був Ленін - тепер давайте Бандеру поставимо на кожному кроці?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні