--> Луцького суддю Ясельського визнали порушником | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцького суддю Ясельського визнали порушником

2
10
Луцького суддю Ясельського визнали порушником
Судді Луцького міськрайонного суду Ігорю Ясельському відмовили у позові до інспектора патрульної поліції щодо скасування постанови про адмінпорушення.

Справу розглядав голова Рожищенського районного суду Іван Сіліч. На чергове засідання, що відбулося в понеділок 12 грудня, ні позивач, ні його представник не з’явилися. Відтак, просили знову перенести слухання.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Бізнесмена Мігаса, який п’яним збив хлопчика, судили з порушеннями

«Повідомляю, що я не можу з’явитися в судове засідання у зв’язку зі своєю зайнятістю, оскільки будучи суддею Луцького міськрайонного суду здійснюю розгляд кримінального провадження № 0308/10890/12, разом з тим я як позивач в даній справі бажаю особисто надати в суді пояснення, зокрема, щодо дослідженого в попередньому засіданні відеозапису», – йдеться в клопотанні Ясельського.

Зазначена справа, призначена до розгляду суддею Ясельським на 15.00. Засідання за його позовом у рожищенському суді розпочалося о 17.00
Зазначена справа, призначена до розгляду суддею Ясельським на 15.00. Засідання за його позовом у рожищенському суді розпочалося о 17.00

«Ми наполягаємо на продовженні розгляду справи, адже дана справа переноситься уже декілька разів. Позивач мав право з’явитися у судове засідання як попередній раз, так і ще попереднього разу. Крім того, він мав право дати письмові пояснення щодо обставин, але цього не зробив. У цій справі є представник позивача, який також жодних документів про причину своєї неявки в судове засідання не надав», – наполягла на розгляді справи представниця сторони відповідача, юристка патрульної поліції Луцька Марія Кондюк.

Посилаючись на те, що кодекс адміністративного судочинства відводить максимум десять днів на розгляд справ, суддя вирішив проводити засідання без позивача.

Нагадаємо, у липні цього року інспектор патрульної поліції Луцька Анатолій Баняс зупинив автомобіль «БМВ», що рухався лівою смугою. За словами патрульного, водій пояснив, що змушений був так рухатися через поганий стан дороги на правій смузі. Крім того, з’ясувалося, що водій не має страхового полісу. Інспектор склав адмінпротокол на штраф у розмірі 425 гривень, проте водій-суддя його оскаржив.

Пропри те, що відео із нагрудного реєстратора патрульного підтвердило таку версію подій, у суді представник Ясельського запевняв, що той рухався лівою смугою, адже хотів повернути на АЗС, а зі страховим полісом було все в порядку. До речі, серед доказів – дійсно наявна копія страхового полісу, що датований 14 липня 2016 року, тобто – днем, що передував затриманню.

Зваживши на обставини, суддя прийняв рішення відмовити Ігорю Ясельському у позові, поклавши на нього 551 гривню судового збору.

Довідково. Ясельський Ігор Віталійович народився 8 вересня 1984 року. Закінчив юридичний факультет Київського національного університету ім. Т. Шевченка та Дипломатичну академію при Міністерстві закордонних справ України.

У 2008 році отримав посвідчення адвоката. У 2013 році був призначений на посаду судді Луцького міськрайонного суду.

Мати – Лідія Ясельська багато років займала посаду начальника Держказначейства у Луцькому районі. Батько Віталій Ясельський – почесний працівник органів прокуратури, старший радник юстиції.

Із публікації про батька - почесного працівника органів прокуратури
Із публікації про батька - почесного працівника органів прокуратури

У 2014 році задекларував три земельні ділянки (2400; 1193; 787 кв.м), садовий будинок (105 кв.м) та автомобіль BMW 523 (2006 р.в.). За рік заробив 181 тис. грн.

У 2015 році задекларував те саме майно, із уточненням місце знаходження земельних ділянок: у Боратині Луцького району, Муравищі – Ківерцівського (тут також – садовий будинок) та Українці Обухівського району на Київщині. Авто – те ж саме, заробіток – 174 тис. грн.


Людмила ЯВОРСЬКА («Волинь24»)

Передрук заборонений.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Катюзі по заслузі
Відповісти
Сам порушник і судить Мігаса?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні