Насіров наказав волинян «гривнею»?

15
-8
Насіров наказав волинян «гривнею»?
Сьогодні громадськість Волині сколихнула невтішна звістка: Державна фіскальна служба не виділить грошей на ремонт митних переходів «Ягодин» та «Устилуг».

Кредит в розмірі 100 мільйонів євро надає Уряд Республіки Польща.

Частину коштів з якого отримає Укравтодор на розбудову доріг прикордоння. Ще частину Державна фіскальна служба (25 млн. євро) і Держприкордонслужба (7 млн євро).

З оцих мільйонів євро Волинь не отримає ні копійки. Таке рішення головних фіскала і прикордонника України. Про це на своїй сторінці в ФБ написав народний депутат-волинянин Ігор Гузь.

«І ось надійшли відповіді від пана Насірова та Серватюка які стверджують, що всі кошти витратять для переоснащення і удосконалення трьох пунктів пропуску - «Краковець», «Рава-Руська», «Шегині». Тобто пріоритет наданий лише переходам у Львівській області!» - йдеться у дописі.

Гузь жартома запропонував львівським владцям «поділитися із волинянами» та оформив депутатське звернення до всіх причетних високодостойників, аби справедливість перемогла, і якийсь з пунктів пропусків на Волині («Устилуг» або «Ягодин») були внесені в перелік.

Також Ігор Гузь не забарився звинуватити у цьому керівника виконавчої влади в області Володимира Гунчика.

«На жаль лобіювання інтересів краян в цьому напрямку проводив голова ОДА пан Гунчик, який і «завалив» цю тему. Прикро, що народні депутати до цієї справи не були долучені, і питання навіть не в мені...» - написав нардеп.

Чи винен у цьому Володимир Петрович? Можливо, не був надто наполегливим… чи отримав відразу відповідь від Насірова: «А пам’ятаєш?..»


Чому ж Волинь залишиться без грошей.

Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров для наведення порядку на польській ділянці кордону в нашій області призначив свою людину з Чернігівщини – Олександра Шавлака. Відбулося це 21 березня.

Й місяця не минуло, як чернігівський хлопець почав «наступати на мозолі» волинській бізнес-громаді. А вже 25 квітня почалися масові протести із залученням різних громадських організацій, підлеглих тому чи іншому гаманцю.

Й Ігор Гузь й Ігор Палиця неодноразово зверталися до голови Державної фіскальної служби України із гнівними закликами «прибрати Шавлака».

Роман Насіров відстоював свою людину майже півроку, але все-ж здався. 30 вересня стало відомо, що Шавлак покине Волинь.

12 жовтня під час сесії облради представили нового в.о. Волинської митниці Віктора Кривіцького.

Голова облради Ігор Палиця непрозоро натякнув, що людина під його патронатом.

«Працюй, якщо що обласна рада вас захистить. За попереднього керівника ми втратили 5 місяців недонадходжень до дорожнього фонду. Треба побороти черги. З митницею, Дай Бог, пощастить цього разу», - сказав Ігор Палиця.

Проте і цього разу не пощастило. Черги не лише не зменшилися, а й збільшилися. Волинь неодноразово била антирекорди.

Читати також: На кордоні з Польщею черги лише на волинських пунктах пропуску

На 6 ранку пункт пропуску «Устилуг» знову «лідер»


Через неповних два місяці депутати попросили звіт від Кривіцького (Нового начальника Волинської митниці вже просять прозвітуватись).

Тепер після цього всього (прибрали людину Насірова, ситуація погіршилася) волиняни звертають до того ж Насірова: «Дайте і нам гроші».

То, або не воюйте, або не просіть. Майте ж гордість врешті-решт!

Зазначу, що ці кошти є кредитними, а отже коли-небудь їх прийдеться повертати. Сумніваюсь, що Київ це зробить стовідсотково із державної казни, а не повісить борги на області. А відтак, ще одне риторичне запитання: «Навіщо нам ще одне ярмо»?



Костянтин Яворський
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гузь тільки і вміє, що дописи писати! :) Ти депутат від регіону - то йди, збирай "своїх" (обласних) депутатів і працюй, якщо вмієш, а то одне бла-бла, звістку розніс - балабол!!!
Відповісти
Гузь і писати звернення вміє,і порушувати питання вміє.А ти не заздри,а взяв ьм допоміг області сам чимось.
Відповісти
До чого ця писанина, депутат хто і хто так туди рвався - то нехай і вирішує!!! Не вистачало ще простим людям за нього лямку тягнути!!! Помічників скільки має? То у перед і з піснею нероби!!!
Відповісти
А депутат готовий і лобіює в міру можливостей.А де Івахів,Мартиняк,Лапін, що ті роблять?Про них взагалі нічо не чути.Вже давно Івахіва його виборці не бачили в окрузі.
Відповісти
Волинь образила і дуже сильно пана Насірова, прибравши його ставленика Шавлака і тепер він буде мстити!!!
Відповісти
А де ж позиція голови ОДА.Повний бардак в області.Гунчик своїми примітивними нарада дістав вже всю область,і тількими розмова.Ось проектик- знову прошляпили, і дороги не зроблять.А могло б бути інакше.Ех.
Відповісти
Гузь - депутат на своєму місці
Відповісти
Як у тому фільмі: "...твоє місце біля п@р...и"!!!
Відповісти
Гузь хочу розібратись в ситуації івирішити ситуацію спільно. а не знизує плечима і жадіється на поганих депутатів облради, нардепів чи ще когось
мав би Гунчик бажання дійсно щось робити корисне для області - сів би за спільний стіл з усіма і вирішили питання
Відповісти
Таке враження складається, що тільки Гузь і його помічники по тих дорогах їздять. Більше нікому вони не потрібні? А губернатор немає бажання долучиться до вирішення проблеми...Разом може дієвіше буде.
Відповісти
Коли нарешті Гунчик прозріє і почне щось робити?
На завод!!! Геть з ОДА!
Відповісти
Ну це як в Іваничівському районі голова райради Бадзюнь пхає кошти в рідніГряди, вже понад мільйон залив, що в рази більше, як по другим селам.
((((
Відповісти
Люди,повірте,от Ігор Гузь хоч і молодий ще,п має більш стратегчніше мислення ніж в голови ОДА,який стільки керував заводом. Депутат вміє генерувати ідеї і спрямовувати потрібне русло.Гунчик вміє наради проводити і плітки збирати.Команди Гунчик немає,більше виконавців,які аби догодити голові тупо виконують те,що скаже.Навіть,якщо це йому може нашкодити.Гунчик опустив область наидесяток років назада.Шуода,що порох цього не хоче бачити.
Відповісти
Шкода, що Волинню керує така бездар Гунчик. А ще шкода, що в нас немає вікового обмеження для керівних посад держслужби. Старперам пора внуками тішитись. Як він може скористатись якимись коштами чи залучити їх, якщо він не тямить сам як писати проекти і вигравати гранди . Чи він налаштований на розвиток - ні, він налаштований на пливання по течії. Лише молодь може щось змінини, чогось досягнути, застосовувати безхабарні технологіїї і працювати на голому патріотизмі та ентузіазмі. Гузь молодий і повний енергії і він небайдужий на відміну від Гунчика.
Відповісти
Дуже правильно сказано.Не повинні продовжувати контракти пенсіонерам ні в якій структурі.Особливо це стосується культури.Там керовники мають депутатську зарплату. Тому,так тісно тримаються за крісла керовников.А влада псує людину і,кадри самі набирають все за гроші.Там вторяться мряки.Беруть доплат по 5 видів.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні