--> Підгайці погодились на співпрацю з Луцьком: місто обіцяє маршрутку, садочки та каналізацію | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Підгайці погодились на співпрацю з Луцьком: місто обіцяє маршрутку, садочки та каналізацію

6
4
Підгайці погодились на співпрацю з Луцьком: місто обіцяє маршрутку, садочки та каналізацію
Депутати Підгайцівської сільської ради одноголосно підтримали рішення про співпрацю з Луцьком, тепер – справа за обранцями міської громади.

Про це стало відомо у четвер, 8 грудня, під час позачергової сесії Підгайцівської сільської ради.

Підгайцівські депутати погодились на співпрацю з Луцьком до 2020 року. У відповідь місто обіцяє продовжити міський маршрут №30 (вже з наступного тижня), пустити сільських дітей до луцьких садочків.

Можливе також придбання кількох тролейбусів з запасом ходу на 5-6 кілометрів без підключення до мережі, які їздитимуть до Підгаєць. Транспорт куплять у разі виділення місту кредиту Європейським інвестиційним банком.


Також після підписання договору про співпрацю, зі слів заступника Луцького міського голови Сергія Григоренка, можна говорити про обслуговування селян в міських поліклініках, облаштування освітлення, вивезення сміття на полігон у Брище, а також відкриття місцевої філії луцького ЦНАПу тощо.

В свою чергу мешканці Підгаєць просять допомогти з підключенням каналізації. У відповідь чиновник зауважив, що над цим варто подумати, зокрема можна підключити сільську каналізацію до міської.

Посадовець наголосив на тому, що об’єднання громад поки непотрібне ні місту, ні селу, мовляв потрібен час, аби обидві сторони зрозуміли, що дає їм ця співпраця, чи приносить вона користь.

Наразі для підписання договору про співпрацю питання потрібно обговорити на двох сесіях міської ради, а також напрацювати його умови.

«Нас цікавить перспектива розвитку міста, зокрема за рахунок вільних земельних ділянок, але це лише за взаємної згоди. Якщо людям сподобається ціна, яку ми запропонуємо за паї, нас цікавить така співпраця. Але насильно ніхто паї не може і не буде забирати. Також нас цікавить питання можливого будівництва об’їзної дороги», - наголосив Сергій Григоренко.

Підгайцівський сільський голова Юрій Семенюк також наголосив, що село насамперед хоче повернути ті зручності, яке мало донедавна, зокрема маршрутки.

«В нашій ситуації – це єдиний вихід», - підкреслив очільник Підгаєць.

Зрештою, присутні депутати погодились з тим, що співпраця з містом може піти на користь сільським мешканцям. Втім, так само одностайно вони погодились і з тим, що об’єднання з Луцьком наразі непотрібне.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бліцкриг Григоренко !!!
Відповісти
А нащо потрібні Підгайці в місті,місту крім задарма видурених від людей паїв,більш нічого не цікавить.
Відповісти
Браво !!! Тепер платити будете за міськими тарифами !
Відповісти
Оце мені подобається! Срати будуть в Підгайцях-нюхати в Липлянах і Жидичині з Милушами! Сміття підгаєцьке травитиме брищан із рокинцями! І все заради того,щоб Григоренко і Ко добралися до земельки!
Відповісти
а в Нас селян і непитали , це в Європі приватна власність св'яте, а внас 100 разів приватизовується а потім всерівно забируть !!! Луцьк шантажує навколишні села бо в місті вже все подерибанили взялись за села ! ГАНЬБА !
Відповісти
Ще одна спроба врегулювати питання об’єднання громад і зміни меж районів:
http://decentralization.gov.ua/news/item/id/3916
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні