Для Луцька хочуть купити електробуси

0
-4
Для Луцька хочуть купити електробуси
В разі отримання Луцьком кредиту від Європейського інвестиційного банку у міській раді можуть купити два електробуси.

Про це розповів заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко, - повідомляє Конкурент.

Такі електробуси, зі слів заступника мера, дозволять сполучити Луцьк з сусідніми селами, які вирішили з ним співпрацювати.

"З дружніми, так би мовити, до нас сільськими громади є проблема, тому що міські маршрутки їх не перекривають. Тому, можливо, ми купимо один або два електробуси. Такий варіант розглядаємо", – зазначив заступник міського голови.

Сергій Григоренко пояснив принцип роботу такого транспорту: "Це тролейбус, який може доїхати до кінця контактної мережі, опустити штанги і ще декілька кілометрів проїхати на акумуляторах".

"Це практика, яка є в Європі. Бачили таке в Польщі. Нещодавно Рівне купило такий електробус", –розповідає заступник мера.

Щоправда, вони є суттєво дорожчими за тролейбуси, адже їхня конструкція складніша.

Загалом же міська рада, якщо отримає кредит, планує закупити декілька десятків тролейбусів. Це мовляв, дозволить покращити екологічну ситуацію в місті.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні