Смертельну хворобу, схожу на поліомієліт, у дитини з Головного могла спровокувати застуда

0
-3
Смертельну хворобу, схожу на поліомієліт, у дитини з Головного могла спровокувати застуда
Причиною хвороби, що призвела до смерті дитини із Головного, могло бути перенесене ГРВІ.

Гостре інфекційне захворювання могло спровокувати і синдром Гієна-Берра, а саме такий попередній діагноз медики встановили хлопчику, наголосила в.о. заступника головного лікаря КЗ ЦПМСД Любомльського і Шацького районів Олеся Дубина.

Як повідомляли у ЗМІ, директор Головнянської школи Надія Савош розповіла, що минулого тижня 12-річний Олександр Мороз два дні не ходив до школи, тому що мав нежить і кашляв.

"Синдром Гієна-Барре - це поліомієлітоподібне захворювання: гострий в'ялий параліч. Ще достатньо не досліджено, що саме його викликає.

Вважається, що провокують його епідемія Зіка, гострі інфекційні захворювання... Тим не менше в дитини було проявів гострих інфекційних захворювань. Попри те, що вчителька розповідала про два пропущених дні через хворобу", - каже Олеся Дубина.

Батьки, за словами лікаря, не підтверджують цієї інформації.

"Ми вчора були у них вдома: батьки кажуть, що він пропустив школу тому що їздив з ними купувати взуття, а не через хворобу. Не зверталися вони і до амбулаторії. Діагноз не встановлений. На розтині нічого не сказали. Чекаємо результатів вірусологічного, гістологічного дослідження і висновків баклабораторії. Це все займе тижнів три часу, а може, й більше," - каже Олеся Дубина.

ЧИТАТИ ТАКОЖ "ПОЛІОМІЄЛІТ: В СЕЛИЩІ ГОЛОВНЕ МЕДИКИ ВЕДУТЬ СПОСТЕРЕЖЕННЯ ЗА ДІТЬМИ"
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні