Поліомієліт: в селищі Головне на Волині медики ведуть спостереження за дітьми

1
10
Поліомієліт: в селищі Головне на Волині медики ведуть спостереження за дітьми
У Любомльському районі медики спостерігають за дітьми, які контактували з хлопчиком, причиною раптової смерті якого міг бути поліомієліт.

Нагадаємо, 16-го листопада у Луцьку померла дитина, ймовірною причиною смерті якого може бути поліомієліт. Однак медики зазначають: діагноз поліомієліт ще не підтверджений, попередньо у дитини міг бути і синдром Гієна-Берра. А результатів аналізу чекають тільки увечері 17-го листопада.

Попри те, що причина смерті 12-річного школяра із селища Головне Любомльського району лабораторно не підтверджена, на місці проводять всі необхідні обстеження, розповіла у коментарі "Волинь24" в.о. заступника головного лікаря КЗ "ЦПМСД Любомльського та Шацького районів" Олеся Дубина.

Олександр Мороз - з хорошої сім'ї. Навчався у 6-му класі Головненської школи.

"У неділю у хлопчика піднялася температура. Вже наступного ранку батьки привезли хлопчика до приймального відділення ТМО. До місцевої головненської амбулаторії навіть не зверталися, бо в дитини вже була слабкість у руках та ногах", - зазначає Олеся Дубина.

На місці, в Головному, уже побувала санепідстанція, сімейний лікар. Встановлено спостереження за учнями 6-го класу.

"Йде відбір дітей: за приписом санстанції потрібно вести посилене спостерження за не менше, як 5-ма особами з колективу, які найбільше контактували з дитиною. Усім дітям вимірюють темпаратуру, оглядають їх, особливу увагу звертають на почуття слабкості в руках, ногах, в районі язика", - стверджує лікар.

За словами Олесі Дубини, паніки у селищі нема, але люди шоковані: "Здорова була дитина. Щеплена від усього".

Від поліомієліту хлопчик отримував щеплення у 2005, 2006, 2011 роках, згідно з календарем. Усі його однолітки у Головному щеплювалися однією вакциною.

Олена ЛІВІЦЬКА

ЧИТАТИ ТАКОЖ "ЗАРАНО НАРОБИЛИ ПАНІКИ, - ВАЩЕНЮК ПРО ЙМОВІРНУ СМЕРТЬ ДИТИНИ ВІД ПОЛІОМІЄЛІТУ"
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Прививку зробили, заразу занесли.От і робіть висновки мами,кому потрібна ця прививка, трутка,яку ніхто не перевіряє зараз.Вберегла вона , а якби не зробили цієї зарази,то трубили б во всю,не була привита дитина-ось вам наслідки.Просто жах,як пережити цим батькам.Співчуваю
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні