Медики і депутати спростували звинувачення щодо «Муніципальної лікарняної каси»

1
-1
Медики і депутати спростували звинувачення щодо «Муніципальної лікарняної каси»
Очільників «Муніципальної лікарняної каси», яка у Луцьку збирає внески пацієнтів і допомагає медзакладам, звинуватили у махінаціях.

Натомість депутати і медики стали на захист організації.

Про це йшлося у четвер, 20 жовтня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

Голова ГО «Волинська обласна лікарняна каса» Дмитро Глазунов звинуватив «Муніципальну лікарняну касу» у розтраті коштів пацієнтів, мовляв її керівництво витрачає кошти не на потреби медичних закладів. Також чоловік запропонував депутатам створити спеціальну комісію для перевірки діяльності благодійної організації.

Нагадаємо, очільник «Муніципальної лікарняної каси» Федір Кошель відповів на звинувачення Дмитра Глазунова.

Натомість голова комісії Алла Надточій зауважила, що громадський активіст фактично висловлює власні емоції і нічим непідтверджені факти. З її слів, Дмитру Глазунову краще звернутись до правоохоронних органів, якщо він має докази порушень, адже депутати не можуть втручатись у роботу громадських та благодійних організацій.

Також депутат запевнила, що обранці громади неодноразово бували у міській лікарні, перевіряли діяльність «Муніципальної лікарняної каси» і жодних порушень вони не знайшли. Жінка зауважила, що знайома з роботою подібних медзакладів в інших містах України і кращої міської лікарні, ніж у Луцьку, ніде немає.

Головний лікар Луцької міської клінічної лікарні Лариса Духневич також зазначила, що «йде розхитування ситуації».

Вона розповіла, що «Муніципальну лікарняну касу» було створено у 1999 році, аби втримати на плаву медичну галузь. З її слів, засновником каси став колишній начальник міського управління охорони здоров’я Федір Кошель, аби в лучан була довіра до нової організації.

Лікар наголошує, що держава лише частково фінансує галузь – оплачує зарплати та енергоносії, натомість ігнорує потребу у ремонті приміщень і обладнання тощо. В той же час існують державні протоколи, які лікарі повинні виконувати, незважаючи на відсутність коштів. Тому лікарні просто не можуть існувати без благодійної допомоги.

Підтримали головного лікаря й представники трудового колективу, які зауважили, що Луцька міська лікарня – одна з найкращих в Україні.

«У нас дійсно медицина значно краща, ніж в інших областях. Вам я пораджу поїхати, проаналізувати, як працює медицина в інших містах, областях. Є багато недоліків, але є і багато плюсів. А ви знаходите непідтверджені мінуси, а деколи – вигадані. Це наклепи без жодних доказів», - резюмувала Алла Надточій, звертаючись до Дмитра Глазунова.

Зрештою, депутати вирішили не приймати жодних рішень щодо звернення очільника ГО «Волинська обласна лікарняна каса».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Духневичка уже всіх в лікарні задовбала. Скільки ж тобі бабо треба грошей. Набудувала кучу маєтків на людській біді. Гріх
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні