--> Автомобільний «армагеддон» у луцьких дворах. ФОТОРЕПОРТАЖ | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Автомобільний «армагеддон» у луцьких дворах. ФОТОРЕПОРТАЖ

1
-2
Автомобільний «армагеддон»  у луцьких дворах. ФОТОРЕПОРТАЖ
Якщо лучанин вранці чи ввечері подивиться у вікно, швидше за все у власному дворі він побачить не людей з собаками, не мам з дитячими візками, не юрби дітей, захоплених якоюсь грою. А побачить він море автомобілів.

Одні виїжджають, інші заїжджають, треті стоять нерухомо тижнями, а то й місяцями. Десятки, сотні автомобілів – незмінний "пейзаж" чи не кожної місцевої багатоповерхівки.

Причина цього банальна: проектанти житлових масивів не розраховували, що автомобіль у другому десятиріччі 21-го століття матиме чи не кожна сім’я.

Особливо помітною ця проблема стала, коли муніципали почали зносити гаражі.

Не вирішують проблеми і стоянки, які просто нікуди «ліпити» через щільність забудови. А, зважаючи на те, що в місті виростають все нові й нові будинки, далеко не усі з яких мають передбачені паркувальні місця, луцькі двори ставатимуть все більш захаращеними.

Як вирішуватимуть цю проблему забудовники нових мікрорайонів? Будуватимуть підземні парковки? Поступатимуть з принципом "виділимо парковки, скільки влізе, а кому не вистачить, то його проблеми"? Чи "заморочаться" і передбачать паркомісце для кожної квартири?

Адже у Державних будівельних нормах сказано чорним по білому: "у житлових районах повинне бути забезпечене постійне зберігання усіх автомобілів, які належать мешканцям будинків. Розміщення автостоянок і гаражів слід здійснювати з розрахунку одне машино-місце на одну квартиру".

Але поки луцькі двори виглядають так…

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яка мета цієї новини?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні