Родини загиблих військових просять не змінювати проект фотостенду в центрі Луцька

0
0
Родини загиблих військових просять не змінювати проект фотостенду в центрі Луцька
Матері та дружини загиблих лучан погоджуються з розширенням фотостенду в центрі міста. А громадським організаціям, які просять цю роботу відтермінувати, радять дослухатися до них і не втручатися в процес вшанування їхніх чоловіків.

Про це стало відомо під час зустрічі родичів загиблих лучан у вівторок, 27 вересня, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

Нагадаємо, у центрі Луцька планують встановити фотостенд пам’яті, де мають розмістити фотографії усіх загиблих волинян. Натомість громадські організації звернулися до депутатів міськради з проханням оголосити конкурс на найкращий його проект.

Тож сьогодні родичі загиблих лучан вирішили висловити власну думку щодо розширення фотостенду. Депутат міськради, учасниця ГО «Родини загиблих учасників АТО «Надія» Майя Шостак пояснила: кому, як не родинам загиблих, вирішувати це питання.

«Ми всі різні, але нас об’єднало спільне горе, і ми маємо висловити також свою позицію. Адже ми будемо дивитися за стендом, ми будемо слідкувати за фотографіями, хоч загиблі будуть і з області. Але ми найбільше їх розуміємо і знаємо, як це боляче», - зауважила вона.

Очільниця організації Любов Карабан пояснила: два тижні тому лучани на зборах вирішували питання щодо стенду. Зокрема, вирішили, що просто має бути окремий стенд з фотографіями загиблих лучан.

«Ми не проти того, що буде Волинська область, і запропонували його розширити. Стенд має бути просто якісним, а не дешевшим. Ми попросили тільки, щоб поличку опустили, щоб квіти і лампадки не закривали нижній ряд і не було небезпеки займання. Але чомусь громадські організації вирішили, що вони мають більше впливу і краще знають.

Ми вважаємо, що самі пережили і знаємо, як це - їх чекати і що таке втрачати. Може, для когось це - клаптик паперу, а для нас це - наші почуття. Нас підтримують і в Ковелі, нам не треба помпезності», - пояснила свою позицію Любов Карабан.

Крім того, не всі матері безвісти зниклих бійців погоджуються на те, щоб їхні імена були на цьому стенді. Адже вони досі живуть надією. І розмістити їх там - значить змиритися з тим, що вони не повернуться.

Крім того, родини загиблих просять, аби збором інформації про бійців займалися винятково органи влади, які б контактували з сім’ями. А громадські організації просять поважати думку родин, які втратили своїх чоловіків.

Тому учасники зустрічі підготували звернення з текстом, що «родини, які втратили синів на війні, не заперечують щодо розширення стенду». Але просять стенд з лучанами залишити в тому форматі, який є, а виготовленням і збором інформації пропонують зайнятися органам самоврядування.

«Дякуємо всім волонтерам, але просимо не пов’язувати свою волонтерську діяльність у вирішенні вшанування наших синів, чоловіків, братів», - підсумували родини загиблих.
Теги: фотостенд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні