Оновлений фотостенд Героям АТО у Луцьку відкриють пізніше, ніж обіцяли

0
-4
Оновлений фотостенд Героям АТО у Луцьку відкриють пізніше, ніж обіцяли
Фотостенд загиблим Героям Небесної Сотні та тим, хто віддав своє життя на Сході України, не відкриватимуть 14 жовтня, як планували раніше.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 26 вересня, - "Волинський інформаційний портал".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, про те, що оновлений фотостенд Героям АТО у Луцьку відкриють до 14-го жовтня.

З проханням не поспішати з відкриттям фотостенду до луцьких депутатів звернулися громадські організації, що об’єднують родини АТОвців.

«Після того, як розглянули рішення про виділення коштів до мене зверталися дуже багато громадян, а саме люди, в сім’ях яких загинули хлопці. Тому треба повторно розглянути це питання, щоб не наламати дров. Перед тим, як прийняти рішення, ми повинні почути кожного, особливо тих, хто втратив рідних», – висловився депутат міськради Олександр Кравченко.

Очільниця громадської організації «Волинський координаційний центр допомоги учасникам АТО» Інна Голдованська під час комісії сказала, що є багато нюансів, через які не варто поспішати з відкриттям оновленого стенду.

Адже, для прикладу, вдова Віктора Кумецького зараз переробляє свідоцтво про смерть. Тож варто буде змінювати дані на стенді. Таких моментів, на переконання Голдованської, достатньо, аби попросити більше часу для з’ясування усіх нюансів.

До того ж, на її думку, на Волині є чоловіки, яких вважають зниклими безвісти або які знаходяться в полоні. Родини вважають, що про їхніх родичів на цьому стенді треба згадати. Натомість перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев на це відповів:

«Вважаю, що в жодному випадку не треба там згадувати тих, хто знаходиться в полоні».

Інна Голдованська переконала, що напередодні обдзвонили всі родини зниклих безвісти. Десять з 12 хочуть, аби світлини їхніх родичів були на фотостенді.

«Хочемо розробити комплексний фотостенд, щоб він був максимально відкритий. Тому просимо відтермінувати і не відкривати фотостенд 14 жовтня. Варто зробити громадські слухання і найкращий проект втілювати в життя», – додала Голдованська.

Її твердження підтримала і вдома загиблого Василя Зелінського.

«Треба відкласти відкриття фотостенду. Є хлопці, які загинули не в АТО, але теж захищали нашу країну. Чому їхні світлини туди не помістити? Треба і це продумати», – сказала вона.

Натомість Тарас Яковлев висловився, що стенд зі світлинами варто таки відкрити 14 жовтня.

Голова комісії Павло Данильчук висловив свою позицію:

«Це місце має бути таким маленьким меморіалом у центрі міста. Ми завжди дуже поспішаємо у таких питаннях. Не треба тут знову це робити. Давайте відтермінуємо це питання, залучимо людей, які спеціалізуються на спеціалізації».

Зрештою ж, обранці луцької громади проголосували за те, аби провести конкурс і громадське обговорення фотостенду.

Теги: фотостенд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні