«Ми не тиснемо на «районку». Але нехай наведуть порядок в бухгалтерії», – голова Ківерцівської райради

21
-1
«Ми не тиснемо на «районку». Але нехай наведуть порядок в бухгалтерії», – голова Ківерцівської райради
Колектив ківерцівської районної газети «Вільним шляхом» заявив про те, що місцева влада здійснює на них тиск. Натомість голова райради Григорій Недопад каже, що конфлікт надуманий редакцією, а звернути увагу треба насамперед на бухгалтерську документацію газети, де – повний хаос.

«Ми ніяк не могли налагодити діалог щодо господарської діяльності газети «Вільним шляхом». Незрозумілий бухгалтерський облік, незрозумілі їхні амбіції, до кінця не відомо, за що і які кошти вони отримують, скільки коштують оголошення і реклама», – розповів в коментарі виданню «Волинь24» Григорій Недопад.

Посадовець каже, що на початку року виділили на розвиток газети 60 тисяч гривень, проте допроситися звітів – не змогли.

«Ми просили, щоб газета надала звіти. Вони ігнорували, потім давали якісь звіти, але в кожному із трьох на початок року – інші цифри. На нашу рекомендацію вони замовили аудиторську перевірку. Виявилося багато цікавих фактів, і зрештою аудитор сказав, що баланс за попередні роки не є дійсним, не підтверджений жодними документами. Тобто в бухгалтерській документації там – повний хаос», – каже голова райради.

Відтак, районна влада рекомендувала виконуючій обов’язки редактора Марії Хітько звільнити головного бухгалтера, але керівниця пішла у відпустку.

«Ми не влазимо в структуру редакції, але після аудиторських висновків ми не могли не запропонувати звільнити головного бухгалтера. Натомість в.о. керівника Марія Хітько пішла самовільно у відпустку, а це – неприпустимо, бо будь-яка відпустка керівників комунальних підприємств узгоджується з районною радою. Тому її звільнили за прогули», – пояснив Григорій Недопад.

Черговий номер газети у знак протесту проти тиску влади вийшов із порожньою першою сторінкою
Черговий номер газети у знак протесту проти тиску влади вийшов із порожньою першою сторінкою

Також керівник райради запевняє, що пропонує договір оренди приміщення, який допоможе редакції іще 15 років винаймати кабінети на пільгових умовах. А зміни статуту рекомендують через те, що у варіанті, яким користується редакція, виявили суттєві самовільні виправлення.

«Насправді ніхто в редакції не хоче думати про подальшу долю газети. Тираж зараз – 1200 примірників, вони не зможуть після роздержавлення залишитися на плаву з такими цифрами. Коли мене обрали головою, тираж взагалі становив 120 екземплярів. Ми попросили план розвитку, як вони собі бачать наступні кроки, а в відповідь – тиша і звинувачення у тискові», – каже Недопад.
Теги: конфлікт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Аналізуючи протоколи засідань бюджетної комісії Ківерцівської районної ради, які є на сайті райради, зі сторони, видно що "Вільним шляхом" з районного бюджету за 1 квартал 2016 року кошти не отримала! А за другий квартал 2016 року отримала 60,0 тис.грн.(хоча було заплановано 30,0 тис.грн на 1 квартал і на 2 квартал -30,0 тис.грн), як я розумію що редакція звітувала. Щось Ви заплутались пане голово! А до чого цей вислів за 120 примірників? Я не бачила в газеті такого тиражу! З цього виходить, що Ви насправді можливо тиснете!А може щось приховуєте? Хотілось би пояснення від редакції , щодо цього!
Відповісти
А штучний тираж робився чому? Колишній голова РДА, той що до Колісника був, заставляв усіх держслужбовців під показ квитанції виписувати ту газету. Та сама картина була і з вчителями. Навіщо було таке робити, штучно підтримувати збільшуючи тираж.
Відповісти
Так,так і заставляли по списку і звітували в адміністрацію до скандалів!
Відповісти
Той, що був до Колісника, правильно робив. Агітував за видання, співзасновником якого є райдержадміністрація. А теперішні тролять журналістів перевірками, депутатськими комісіями, заважають робити цікаву газету і дивуються тиражем.
Відповісти
Наскільки я знаю, влада району уже давно не допомагає з підпискою районки, а навпаки, перешкоджає. А взагалі, я думаю, що можновладці району бояться реформування: видно по тому, що не хочуть відпустити на волю "Вільним шляхом".
Відповісти
Не знаєте, то і не говоріть! Заставляють виписувати і надалі. Перестаньте ,шановні можглвладці, бюджетників і держслужбовців виписувати цю газетку. І проблема зникне, як та газета!!!!!
Відповісти
Газету "Вільним шляхом" потрібно перейменувати на "Вітаємо щиро" , в ній крім привітань іменинників та реклами більше нема, що читати. Тому і тираж газети дуже малий. Газета практично не цікава. Інформації в районі достатньо , щоб зробити газету змістовною та цікавою .
Відповісти
Висловлю свою думку. Час газети вичерано. Є інформаційний портал Ківерець. Інформація поступає миттєво, багато фото і відео , не раз роздруковувала фото своїх дітей на різних свята і дійствах. Що газета? За тиждень "новини" -це вже історія давня. Віджило.
Відповісти
Це той портал, що веде радіоняня? Про владу, УКРОП і більше нічо.
Відповісти
Де зник перший коментар про свободу по укропівські? Не раз чув про тиск можновладців на газету, але був сумнів. Тепер бачу, що тиск є. Влада боїться. Журналісти отримають волю і будуть писати про владу правду, яку хочуть почути люди!
Відповісти
4 грн см кв на розвороті, 3 грн - на інших сторінках. такі розцінки у ВШ і це знають усі хто давав оголошення, або просто цікавився. Чого в районній раді не знають розцінок, які самі ж затвердили лишається цікавим питанням
Відповісти
Шановні колеги з Волинь 24. Фото до матеріалу два, а позиція тільки пана Недопада. Чому не оприлюдните думку колективу редакції? Розмістіть хоча б звернення журналістів, опубліковане на 2-й сторінці.
Відповісти
"тираж становив взагалі 120 примірників". Можливо, помилка. Якщо ні, то голова райради взвгалі не копенгаген. Обласна друкарня газет тиражем 120 примірників не приймає у вирбництво.
Відповісти
Два чиновники райради, які ще недавно займалися нерухомісю і затіяли цю ківерцівську катавасію, на редакцію насправді не тиснуть. Просто хочуть віджати половину редакційного приміщення. Ласий кусочок в центрі міста.
Відповісти
Цікаве вирішення владою проблеми - скерувати аудиторів для перевірки бухгалтерії і заставити редакцію заплатити за послуги, яких колектив газети не замовляв.
Відповісти
Дивні спрви творять "божі" угодники на свій інтерес - заставляти колектив прийняти новий Статут "викроїний" в дебрях районної влади після піврічного терміну дії нового закону про роздержавлення комунальних газет, Де таке бачено, щоб попирати Закон, який "народна влада" малаб втілювати "безоглядно" у життя. Не будуйте нових схем крадіжки державного майна шановні "товариші".!
Відповісти
Все це звичайно лише балачки, але багато хто дуже помиляється. Приміщення в якому розташована газета є майном громади, а районна рада, це відомо всім грамотним людям, якраз і представляє інтереси Ківерцівської громади. Так що полеміку можна вести довгу, але треба треба вірно робиратись в речах. А по бухгалтерії, то треба передавти документи в правоохоронні органи - хай призначають експертизу і розбираються з чорною бухгалтерією газети.

Відповісти
Шановні, уважно читайте закон про "роздержавлення". Редакція своїми амбіціями сама собі наробила проблем. Там ні редактора, ні бухгалтера грамотного немає! Слава Райраді ,що розворушила це г...до, яке тероризувало депутатів багатьох скликань.
Відповісти
Цікаво, як 5 жінок тероризує більше, ніж 30 депутатів та їх керівників, ще й роками.? Ще не відомо, хто і кого розворушив)
Відповісти
Ось і ваш Закон, Голово: З дня набрання чинності цим Законом і до завершення процесу реформування відповідних друкованих засобів масової інформації органам державної влади, іншим державним органам та органам місцевого самоврядування, що є засновниками (співзасновниками) редакцій, ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ проводити операції, наслідком яких може стати відчуження майна редакцій, зокрема його продаж, обмін та застава, встановлення іпотеки, безоплатна передача та реалізація для погашення заборгованості, передача в оренду, внесення його до статутних (складених) капіталів суб’єктів господарювання, передача в управління та проведення операцій з борговими вимогами і зобов’язаннями (факторинг). А що вони зараз роблять?? І саме за цим Законом, після реформування приміщення надається в оренду не менше, ніж на 15 років, а не за власною ініціативою райради, як написано в статті!
Відповісти
Ви спочатку тверезо оцініть ситуацію стосовно майна редакції: чи воно в них є і хто є власником приміщення, в якому розташована редакція. А потім і тільки правильно тарктуйте законодавство.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні