Районна газета на Волині оголосила протест

9
0
Районна газета на Волині оголосила протест
Суботній номер ківерцівської газети "Вільним шляхом" вийде з білою першою шпальтою.

Про це 12 серпня повідомила головний юрисконсульт Національної спілки журналстів України Тетяна Котюжинська.

Таким чином колектив редакції районної газети заявляє про тиск районної влади на місцеву газету.

"Редакція районної газети «Вільним шляхом» повідомляє про те, що посадові особи Ківерцівської районної ради – голова Недопад Г.В. та заступник голови Чигрин Т.Г. і голова Ківерцівської райдержадміністрації Ткачук В. Є. – у період, коли триває реформування друкованого засобу та Редакції, чинять тиск на працівників редакції, перешкоджають професійній діяльності “, - йдеться у заяві журналістів.

Колектив “змушують” підписати Договір оренди на частину приміщення й підписати та зареєструвати нову редакцію Статуту підприємства. Таким чином влада домагається підпорядкування редакції районній раді.

Поки газета на етапі роздержавлення їй ніби-то нав’язують і нового редактора. Голова райради Григорій Недопад звільнив радектора газети Марію Хітько. Підставою для звільнення став “сфальшований”, на думку колективу, прогул.

А 15 серпня редакції мають представити нового редактора. Це і змусило колектив оголосити протест.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Марія Хітько виконує обов"язки редактора. А все решта - правда. Свобода слова по-укропівськи!
Відповісти
Можновладці, перестаньте нарешті заставляти бюджетників виписувати цю газету. І ВСЕ!Проблема зникне сама по собі.!
Відповісти
Колектив редакції - молодці! Владі району - ганьба (вже забули про ящики для сміття)!
Відповісти
Перед тим як щось писати спочатку дізнайтеся чи включена ця газета до реєстру реформованих друкованих ЗМІ? І чи діє на неї сьогодні цей Закон? Скільки є засновників газети і яке їх рішення стосовно етапу і форми реформування? І тоді таких некомпетентних статтей друкувати ніхто не буде як і некомпетентних коментарів...
Відповісти
Газета "Вільним шляхом" включена в перелік реформування в першому етапі. Це пріоритетне право трудового колективу. Читайте Закон! Так що, шановний, це ви некомпетентний!
Відповісти
Шановна Алісо! Крім копії рішення трудового колективу, до Вашого відому, необхідно подати копію рішення засновників (співзасновників) друкованого засобу масової інформації та редакції про реформування друкованого засобу масової інформації та редакції та про спосіб їх реформування!!! Так що не виривайте вигідні для Вас кусочки законодавства, а пишіть все і тарктуйте вірно. Тоді, МОЖЛИВО, і Ви будете компетентними. МОЖЛИВО...
Відповісти
Згідно Порядку формування переліку друкованих ЗМІ та редакцій, що підлягають реформуванню на першому етапі, Держкомтелерадіо у 10-денний строк з дня отримання клопотання (газети) повідомляє друкований ЗМІ та редакцію про включення до Переліку друкованих ЗМІ та редакцій, що підлягають реформуванню на першому етапі. Тому просто цікаво: чи було таке клопотання редакції газети Вільним шляхом, чи включена редакція до Переліку і чи є таке повідомлення Держкотелерадіо. Якщо це все є то газеті немає чого переживати, а як ні тоді вони на 100% не праві!
Відповісти
Я бачу що Ви його навіть в очі не бачили. Чули дзвін та не знаєте де він...
Відповісти
Якщо ви такі обізнані, то чому б просто не зайти на сайт Держкомтелерадіо та непередивитися той самий перелік про який говорите? Там все написано. Невже ви думаєте, що в редакції підніля б таке питання без жодних підстав
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні