--> Пам'ятник загиблим в АТО волинянам не ставитимуть за «ленінським принципом», - Гунчик | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Пам'ятник загиблим в АТО волинянам не ставитимуть за «ленінським принципом», - Гунчик

0
-5
Пам'ятник загиблим в АТО волинянам не ставитимуть за «ленінським принципом», - Гунчик
Пам’ятник загиблим в АТО волинянам встановлять лише після обговорення з рідними героїв та спеціалістами.

Про це голова Волинської ОДА розповів «Волинь24».

Зі слів Володимира Гунчика, відкриття цього пам’ятника не приурочуватимуть до певного свята.

«Ми говорили з міським головою і вирішили, що в першу чергу потрібно обмінятись думками з родинами загиблих, спеціалістами, представниками органів влади. Це набагато важливіше, ніж побудова пам’ятника до певної дати. Пам’ятник однозначно повинен бути цього року, але пострадянського принципу: «До дня народження Леніна – ще один пам’ятник Леніну» ми не будемо дотримуватись», - наголосив голова облдержадміністрації.

Посадовець каже, що в інших містах області вже є дошки, стели, а також закладено капсули під монументи, однак повноцінний пам’ятник учасникам АТО першим з’явиться у Луцьку.

Втім, подібні скульптури наразі є щонайменше у Дніпропетровську та Запоріжжі.

«Не хотілося б, щоб Волинь в цьому питанні відставала, тому що у нас дуже багато загиблих і якщо поглянути на кількість загиблих, то у співвідношенні до кількості населення, на превеликий жаль, ми в лідерах», - додав керманич Волині.

Нагадаємо, раніше голова ОДА просив керівництво Луцька встановити пам’ятник загиблим в АТО волинянам до Дня незалежності, однак згодом з’ясувалось, що зробити це немає можливості.

Міський голова Микола Романюк розповідав про те, що пам’ятник на меморіалі поставлять до Дня захисника України, який відзначають 14 жовтня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні