У Луцьку не можуть визначитись із місцем для «трилінки»

1
1
У Луцьку не можуть визначитись із місцем для «трилінки»
Чиновники пропонують викласти історичну бруківку по боках вулиці Лесі Українки, містяни кажуть – треба по центру.

Про це йшлося під час громадського обговорення проекту реконструкції проспекту Волі та вулиці Лесі Українки 26 липня, - повідомляють Волинські новини.

Директор департаменту ЖКГ міськради Юрій Крась повідомив, що шашка Трилінського, яку виявили під покриттям вулиці, буде викладена по обидва боки вулиці в 4-5 рядів. Викладення історичної бруківки вже частково розпочали здійснювати.

Учасники обговорення вказували на неправильну технологію вкладання бруківки, а також радили залишити її на центральній частині вулиці.

Перший заступник мера Тарас Яковлев зауважив, що шашку Трилінського потрібно зберегти і відобразити, але не посеред дороги, адже по ній, мовляв, незручно ходити на високих підборах.

Мистецтвознавець Олена Романюк зазначила, що, на її думку, проект не витримує критики, адже шашку Трилінського переноситимуть замість того, щоб зберегти унікальну вулицю початку 20-го століття.

З її слів, доцільніше було зняти верхній шар дорожнього покриття і відкрити ідеально збережену шашку.

Своєю чергою, архітектор Євген Ходаковський зазначив, що під час обговорення проекту архітектори визнали, що проект є лише ескізним, адже у ньому бракує основних складових.

Він наголосив, що потрібно змінити концепцію проекту реконструкції. Поки концепцію вирішення вулиці не розробили, говорити про такі деталі, як бруківка, на його думку, не варто.

Нагадаємо, у центрі Луцька "виколупували" історичну бруківку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Суки положіть назад не робіть ніяких вишиванок ми не племя фолькльорне!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні