У центрі Луцька «виколупують» бруківку

0
2
У центрі Луцька «виколупують» бруківку
У Луцьку на вулиці Лесі Українки підходить до завершення процес демонтажу старої бруківки - так званої "шашки Трилінського".

Дивитися відео демонтажу бруківки..

Лучани, спостерігаючи за процесом, задаються питанням, куди ж подінуть цю стару "шестигранку".

Зокрема, лучанка Світлана Андрейчин пише: "Ця чудова плитка, т.з. "трилінка", викладена на вул. Лесі Українки майже сто років тому. Вона витримала і військові паради, і танки, і міський транспорт і залишилась неушкодженою і рівною. Лише у кінці 80-х її поспіхом прикрили бетонною плиткою, яка вже не має нормального вигляду".

"Тепер знову колупають... І хочуть знову класти бетонну плитку...
Здоровий глузд, думки фахівців, звернення активістів - ніщо не зупиняє цей процес знищення чудового історичного середовища... Терлінкою викладена ВСЯ вулиця в центрі міста. От цікаво, КУДИ її подінуть?" - здається питанням лучанка.

Нагадаємо, як розповідав виданню Волинь24 заступник начальника управління містобудування та архітектури міської ради Ярослав Матвіїв, так звану "трилінку" викладуть уздовж фасадів будинків.

«Шашку Трилінського ми покладемо збоку, тому що вона дуже незручна для ходьби. Але ми збережемо її для історії і викладемо вздовж фасадів будинків. Якщо ширина вулиці 17 метрів, то шашка займатиме десь 3 метри», - пояснив Ярослав Матвіїв.

А також додав, що нову бруківку також обіцяють підібрати стилізовану, але зручну, і викладуть у вигляді вишитого орнаменту.





Фото
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні