--> Гунчик не бачить позитиву в приватизації шахти «Бужанська» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Гунчик не бачить позитиву в приватизації шахти «Бужанська»

0
-2
Гунчик не бачить позитиву в приватизації шахти «Бужанська»
Голова ОДА «песимістично» ставиться до заяв високопосадовців щодо приватизації шахти «Бужанська» та не вірить, що це може принести користь громаді.

Про це Володимир Гунчик розповів у понеділок, 25 липня, під час прес-конференції за підсумками дворічної діяльності.

Нагадаємо, нещодавно під час засідання Уряду Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що дозвіл на приватизацію шахти «Бужанська», що входить до складу ДП «Волиньвугілля», вже ухвалено.

«Я дуже песимістично ставлюсь до заяви міністра про те, що шахта «Бужанська» буде приватизована. Приватизація шахти, в якої мільярди боргів, це, скажімо, проблематично. Ці борги погасять або за рахунок нас, або інвестору дадуть реструктуризацію боргу на 50 років» - зауважив очільник області.

Зі слів посадовця, рівень домішок у вугіллі з шахти «Бужанська» - майже 50%, відтак шахта №9 більш приваблива для інвестора якістю вугілля, яке відразу постачають на ТЕС, а не на фабрики для збагачення.

«Життя покаже, а я спостерігаю за ситуацією. Мене більше цікавить шахта №10. Якщо вкласти гроші в неї, там будуть місця для усіх шахтарів. До того ж там якість вугілля така ж, як на 9-тій шахті. Якщо розбудувати її, то можна буде закривати і шахту №9, і «Бужанську». А не фінансувати її – це шлях в нікуди», - наголосив голова ОДА.

Мовець додав, що невдовзі відбудеться зустріч з представниками профільного міністерства, а також шахтарського колективу, під час якої і обговорять долю галузі.

Нагадаємо, нове керівництво шахти «Бужанська» підозрюють у махінаціях - нібито десята частина вугілля йде «на ліво».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні