З кожних 100 тон вугілля на волинській шахті «на ліво» йде десята частина

0
-4
З кожних 100 тон вугілля на волинській шахті «на ліво» йде десята частина
Керівництво шахти «Бужанська», що на Волині, підозрюють у махінаціях з раптовим погіршенням показників якості вугілля.

Після приходу нових керівників на шахти Волині і Львівщини якість тревдого палива, яке там видобувають, раптово однаково погіршилася, - повідомляє ZIK.

Зольність палива нібито перевищена – при нормі 48,3 на вказаних шахтах показник сягає 52.

Якщо показник зольності у нормі, то зі ста тонн, які відправляють на збагачення, мають близько 45ти тонн хорошого твердого палива. При нижчих показниках, держава отримає суттєво менше доброго вугілля.

Та й зарплата гірників скорочується, бо роботу виконують надаремно. Замість вугілля витягують назовні породу, а за це ніхто не платить.

На Львівщині ситуація не краща. Щойно у ДП «Львіввугілля» з’явився новий гендиректор Андрій Дяченко, середня зольність палива зросла аж на 4 відсотки, хоча до того за два роки була стабільно нижчою 48,2.

За інформацією ZIK, схема висмоктування грошей із держави виглядає так: керівник державного підприємства «Волиньвугілля» Микола Пиріг та керівник ДП «Львіввугілля» Андрій Дяченко, у підпорядкуванні яких власне і є вугільновидобувні шахти, вступили у змову з керівниками фабрики «Львівська вугільна компанія», яку приписують Наталії Королевській.

Саме туди на збагачення відправляють видобуте на шахтах рядове вугілля. Показники якості на усіх підприємствах занижують штучно в середньому якраз на 4 відсотки.

Завдяки цьому збагачувальна фабрика зі ста тонн непереробленого палива передає після переробки ДП «Вугілля України» не 45 тонн уже збагаченого вугілля, а лише близько 35-ти.

Тобто з кожних ста тонн, видобутого гірниками вугілля, шахтарі отримують гроші лише за 35 тонн, а близько 10-ти тонн вже якісного палива продають «наліво». Гроші за нього не потрапляють у казну держави, а осідають у кишенях ділків.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні